Selecciona Idioma:   Cercar en aquest blog

divendres, 27 d’abril del 2012

POLLASTRE ESPECIAT AL MICROONES (POLLO ESPECIADO AL MICROONDAS)



VER LA RECETA EN CASTELLANO

Aquesta recepte la faig molt sovint a casa perquè és molt fàcil i gairebé no s'embruta res. Jo us recomano fer-la amb quarts darrers de pollastre peque queda més tendre i és la forma d'aprofitar-los quan comprem un pollastre sencer i, a casa, trèiem els pits per un altre preparació.
El Ras-el-Hanut és una barreja d'especies marroquina que s'utilitza també a d'altres zones del Magrib. Hi ha diferents receptes però normalment sol portar: pebre negre, comí, cardamom, nou moscada, canyella, pebre vermell dolç, gingebre, etc. No és picant però si molt aromàtic i gustós.
Les especies Ras-el-Hanut les compro a Carrefour a la secció d'aliments del món (és un pot gran de 200 gr. i no arriba a 2 €) però també es troba a d'altres hipermercats i botigues àrabs.
Si no us agrada provar aquesta especie (no sabeu el que us perdeu), podeu fer la mateixa recepta amb l'adob que més us agradi.
Com veieu, el pollastre queda daurat com si s'haguès fet al forn amb l'avantatge de què es fa en menys de la meitat de temps.

RACIONS: 2
FASE: PP - PV - CREUER I CONSOLIDACIÓ
CIVADA: SENSE CIVADA
TOLERATS: SENSE TOLERATS

Ingredients:
2 quarts darrers de pollastre
2 aletes
1 CS especies Ras-el-Hanut
sal
1 CC orenga
1 recipient de Pyrex amb tapa
Elaboració:

  • Tallar les aletes en dos i els quarts darrers en 3 trossos cadascú.
  • Adobar el pollastre amb la sal i les especies de forma que quedi ben impregnat.
  • Col·locar en el recipient de Pyrex, tapar i cuinar al microones 12 minuts a màxima potència.
  • Treure el recipient del microones i destapar amb compte (crema molt).
  • Fer un tallet profund a qualsevol tros del pollastre per veure si està fet ja que no tots els microones són iguals. Si li falta una mica, deixar un parell de minuts més.
  • Servir calent.

RECETA EN CASTELLANO

Esta receta la hago muy a menudo en casa porque es muy fácil y casi no se ensucia nada. Yo os recomiendo hacerla con los cuartos traseros porque queda más tierna y es la forma de aprovecharlos cuando compramos un pollo entero y, en casa, sacamos las pechugas para otra preparación.
El Ras-el-Hanut es una mezcla de especias marroquí que se utiliza tambien en otras zonas del Magreb. Hay diferentes recetas pero normalmente suele llevar: pimienta negra, comino, cardamomo, nuez moscada, canela, pimentón, jengibre, etc. No es picante pero si muy aromático y gustoso.
Las especias Ras-el-Hanut las compro en Carrefour en la sección alimentos del mundo (es un bote grande de 200 gr. y no llega a 2 €) pero tambien se encuentra en otros hipermercados y tiendas árabes.
Si no os tienta probar esta especia (no sabeis lo que os perdeis), podeis hacer la misma receta con el aliño que más os guste.
Como veis el pollo queda dorado como si se hubiera hecho en el horno con la ventaja de que se hace en menos de la mitad de tiempo.

RACIONES: 2
FASE: PP - PV - CRUCERO Y CONSOLIDACIÓN
AVENA: SIN AVENA
TOLERADOS: SIN TOLERADOS

Ingredientes:
2 cuartos traseros de pollo
2 alitas
1 CS especias Ras-el-Hanut
sal
1 CC orégano
1 recipiente de Pyrex con tapa
Elaboración:

  • Cortar las alitas en dos y los cuartos traseros en 3 trozos cada uno.
  • Sazonar el pollo con la sal y las especias de forma que quede bien impregnado.
  • Colocar en el recipiente de Pyrex, tapar y cocinar al microondas 12 minutos a máxima potencia.
  • Sacar el recipiente del microondas y destapar con cuidado (quema mucho).
  • Hacer un corte profundo en cualquier trozo del pollo para ver si está hecho ya que no todos los microondas son iguales. Si le falta un poco, dejar un par de minutos más.
  • Servir caliente.

3 comentaris :

  1. No se m'hauria acudit mai fer-lo al micro aprofitant el pyrex, ho provaré segur en un dels propers PP que em toquin. Què bo és el ras-el-hanout!! ;)

    ResponElimina
  2. Ens ha encantat aquesta recepta i és que el micro és el gran desconegut. Et convidem a visitar-nos www.quinabonapinta.blogspot.com

    ResponElimina