Selecciona Idioma:   Cercar en aquest blog

diumenge, 1 d’abril del 2012

GALETES PER DECORAR (GALLETAS PARA DECORAR)

Aquesta recepta de galetes és la que més faig servir a l'hora de fer unes galetes decorades. La vaig aprendre a un taller que vaig fer a la botiga Gadgets&Cuina de Barcelona (un paradís per tothom que li agradi la cuina) i us puc dir que son molt fàcils de fer i agraden molt.
Un cop fetes es poden decorar amb glassa o fondant o, si no pots esperar, menjar-te-las tal qual!

VER LA RECETA EN CASTELLANO

GALETES PER DECORAR
Ingredients:
250 g mantega temperatura ambient
250 g sucre glas
1 ou mida XL
650 g farina
1 xorret de llet
aroma al gust: llimona, vainilla, xocolata....
Elaboració:

  • Tamisar la farina.
  • Batre la mantega amb el sucre fins que es faci una crema.
  • Afegir l’aroma i l’ou lleugerament batut.
  • Afegir la farina de cullerada en cullerada i seguir batent fins aconseguir una massa homogènia.
  • Estirar la massa entre dos papers de forn amb un gruix d'entre 3-5 mm.
  • La massa s'ha de refredar unes 3 hores a la nevera per tal de poder-la tallar sense que es deformi.
  • Passat aquest temps, pre escalfar el forn a 180º.
  • Mentre el forn s'escalfa, tallar les galetes i posar-les sobre una plata amb paper de forn o silpat.
  • Si sobra massa (retalls), es pot tornar a ajuntar, refredar, tornar a tallar i enfornar.
  • Coure a 180º uns 15-18 minuts, depenent de la mida de les galetes. Girar la safata a la meitat de cocció per tal que quedin cuites d'igual manera a banda i banda.
  • Refredar sobre una reixeta. És normal que al sortir del forn siguin toves, s'endureixen al refredar-se.
  • Es conserven be dins un tupper o caixa metàl·lica.

RECETA EN CASTELLANO

Esta receta de galletas es la que más utilizo a la hora de hacer unas galletas decoradas. La aprendí en un taller que hice en la tienda Gadgets&Cuina de Barcelona (un paraiso para todos aquellos a los que les gusta la cocina) y os puedo decir que son muy fáciles de hacer y gustan mucho.
Una vez hechas se pueden decorar con glasa o fondant o, si no puedes esperar, ¡comertelas tal cual!

GALLETAS PARA DECORAR
Ingredientes:
250 gr. mantequilla a temperatura ambiente
250 gr. azúcar glas
1 huevo XL
650 gr. harina
1 chorito de leche
aroma al gusto: limon, vainilla, chocolate
Elaboración:

  • Tamizar la harina.
  • Batir la mantequilla con el azúcar hasta que se haga una crema.
  • Añadir el aroma y el huevo ligeramente batido.
  • Añadir la harina de cucharada en cucharada y seguir batiendo hasta conseguir una masa homogenea.
  • Estirar la masa entre dos papeles de horno con un grosor de entre 3-5 mm.
  • La masa se ha de enfriar unas 3 horas en la nevera para que al cortarla no se deforme.
  • Pasado este tiempo, precalentar el horno a 180º.
  • Mientras el horno se calienta, cortar las galletas y ponerlas sobre una bandeja con papel de horno o silpat.
  • Si sobra masa (retales), se puede volver a juntar, enfriar, volver a cortar y hornear.
  • Hornear a 180º unos 15-18 minutos, dependiendo de la medida de las galletas. Girar la bandeja a media cocción para que queden cocidas de igual forma por los dos lados.
  • Dejar enfriar sobre una rejilla. Es normal que al salir del horno estén blandas, se endurecen al enfriarse.
  • Se conservan bien dentro de un tupper o caja metálica.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada