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dimarts, 10 d’abril de 2012

GALL DINDI ESTOFAT (PAVO ESTOFADO)


VER LA RECETA EN CASTELLANO

Aquesta es una recepta familiar que sempre havia fet amb vedella però vaig descobrir al mostrador de carns de Mercadona, tacs de gall dindi per estofar i vaig voler provar-ho. El resultat és molt bo, sobretot si ho deixeu d'un dia per un altre, perquè tots els estofats guanyen amb el repòs. La carn queda molt melosa i gustosa. Espero que us agradi.

RACIONS: 4
FASE: PV - CREUER I CONSOLIDACIÓ
AVENA: SENSE AVENA
TOLERATS: 2 CS de vi

Ingredients:
1 Kg gall dindi per estofar (a tacs).
1 ceba
1 pebrot vermell
1 pebrot verd
2 tomàquets madurs
4 alls
100 gr. de bolets secs al gust (jo vaig posar trompeta negra)
1 pot de barreja de bolets (o xampinyons, rovellons...)
2 CS vi blanc
sal
boletes de pebre vermell (es pot fer amb pebre normal)
herbes de Provença
1 fulla de llorer
aigua
Elaboració:
  • Posar els bolets secs en un bol amb aigua calenta uns 15 minuts.
  • Escórrer be el pot de barreja de bolets i reservar.
  • Si es fan servir xampinyons frescs rentar i tallar al gust.
  • Rentar els alls però deixar sense pelar.
  • Rentar i picar molt petit totes les verdures menys els alls (jo ho vaig fer amb l'accessori de picar de la batedora).
  • En una cassola fonda posar les verdures i els alls sencers, salar, afegir una mica d'aigua i deixar que es facin a foc lent uns 10 minuts.
  • Afegir la carn i remenar bé perquè s'integri amb el sofregit.
  • Afegir els bolets secs amb l'aigua del remull, la barreja de bolets en conserva o xampinyons, el llorer, el pebre, herbes de Provença i el vi.
  • Remenar be i afegir aigua fins casi cobrir la carn.
  • Deixar fer a foc lent i amb la cassola tapada uns 40 minuts (fins que el gall dindi estigui tou).
  • Servir calent.

RECETA EN CASTELLANO

Esta es una receta familiar que siempre había hecho con ternera pero descubrí en el mostrador de carnes de Mercadona, tacos de pavo para estofar y quise provarlo. El resultado es muy bueno, sobretodo si lo dejais de un día para otro, porque todos los estofados ganan con el reposo. La carne queda muy melosa y gustosa. Espero que os guste.

RACIONES: 4
FASE: PV - CRUCERO Y CONSOLIDACIÓN
AVENA: SIN AVENA
TOLERADOS: 2 CS de vino

Ingredientes:
1 kg. pavo para estofar (a tacos).
1 cebolla
1 pimiento rojo
1 pimiento verde
2 tomates maduros
4 ajos
100 gr. setas secas al gusto (yo puse trompeta negra)
1 bote de mezcla de setas (o champiñones, níscalos...)
2 CS vino blanco
sal
bolitas de pimienta roja (se puede hacer con pimienta normal)
hierbas provenzales
1 hoja de laurel
agua
Elaboración:
  • Poner las secas secas en un bol con agua caliente unos 15 minutos.
  • Escurrir bien el bote de mezcla de setas y reservar.
  • Si se utilizan champiñones frescos, lavarlos y cortarlos al gusto.
  • Lavar los ajos pero dejarlos sin pelar.
  • Lavar y picar muy pequeño todas las verduras menos los ajos (yo lo hice con el accesorio de picar de la batidora).
  • En una cazuela honda poner las verduras y los ajos enteros, salar, añadir un poco de agua y dejar que se haga a fuego lento unos 10 minutos.
  • Añadir la carne y remover bien para que se integre con el sofrito.
  • Añadir las setas secas con el agua del remojo, la mezcla de setas en conserva o champiñones, el laurel, la pimienta, hierbas provenzales y el vino.
  • Remover bien y añadir agua hasta casi cubrir la carne.
  • Dejar hacer a fuego lento y con la cazuela tapada unos 40 minutos (hasta que el pavo este tierno).
  • Servir caliente.

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