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diumenge, 29 d’abril de 2012

AMANIDA D'ARRÓS (ENSALADILLA DE ARROZ)


VER LA RECETA EN CASTELLANO

Una recepta fresca per dies calorosos.

Ingredients:
200gr. d'Arrós
6 barretes de crac o surimi
100gr. de pèsols o 1 llauna petita
1 ou
1 llauna petita de tonyina
6 olives sense os o farcides
enciam (al gust)
2 tomaques
maionesa
ketchup (opcional)
vinagre
Elaboració:

  • Per coure l'ou posar-ho dins un cassó amb aigua freda i un rajolí de vinagre perquè no es trenqui. Coure 15 minuts a partir que l'aigua comenci a bullir. Retirar del foc i deixar-lo en aigua freda perquè després es pugui pelar millor.
  • Per coure l'arròs, posar-ho dins una cassola amb aigua freda i deixar que es faci a foc mig durant 25 minuts. Escorre'l i passar per aigua freda perquè els grans quedin solts. Reservar.
  • Si feu servir pèsols congelats, els heu de coure en aigua bullint durant 12 minuts. Escorre'ls i reservar.
  • Pelar l'ou, separar el rovell i tallar la clara a trossets petits. Reservar.
  • Tallar les barretes de cranc i les olives a trossets petits. Reservar.
  • Barrejar tots els ingredients amb la maionesa (al gust) i si es vol, afegir una mica de ketchup per donar-li color.
  • Tallar l'enciam en juliana (a tires) i el tomàquet en grills.
  • Rallar el rovell de l'ou.

Suggeriment de presentació:

  • Posar l'enciam al fons del plat.
  • Amb l'ajuda d'un motlle rodó (Es pot fer servir una tassa gran o un bol si no teniu motlle) col·locar l'arròs sobre el llit d'enciam al centre del plat i cobrir-ho amb el rovell de l'ou ratllat.
  • Col·locar els grills de tomàquet al voltant del plat.

RECETA EN CASTELLANO

Una receta fresca para días calurosos

Ingredientes:
200 gr. de arroz
6 barritas de cangrejo o surimi
100 gr. guisantes o 1 lata pequeña
1 huevo
1 lata pequeña de atún
6 olivas sin hueso o rellenas
Lechuga (al gusto)
2 tomates
Mayonesa
Ketchup (opcional)
Vinagre
Elaboración:

  • Para cocer el huevo, ponerlo en el cazo con agua fría y un chorreón de vinagre para que no se resquebraje. Cocer 15 minutos a partir de que el agua empiece a hervir. Retirar del fuego, dejarlo en agua fría para que luego se pele mejor.
  • Para cocer el arroz, ponerlo en la cacerola con agua fría y dejar hacer a fuego medio durante 25 minutos. Escurrir y pasar por agua fría para que los granos queden sueltos. Reservar
  • Si utilizáis guisantes congelados, cocerlos en agua hirviendo durante 12 minutos. Escurrir y reservar.
  • Pelar el huevo, separar la yema y cortar la clara a trocitos pequeños. Reservar.
  • Cortar las barritas de cangrejo y las olivas a trocitos pequeños. Reservar.
  • Mezclar todos los ingredientes con la mayonesa (al gusto) y si se quiere añadir un poco de ketchup para darle color.
  • Cortar la lechuga en juliana (a tiras) y el tomate en gajos.
  • Rayar la yema del huevo

Sugerencia de presentación:

  • Poner la lechuga en el fondo de plato.
  • Con ayuda de un molde redondo (Podéis utilizar un tazón o bol si no tenéis molde) colocar el arroz encima del lecho de lechuga en el centro del plato y cubrirlo con la yema de huevo rallada.
  • Colocar los gajos de tomate alrededor del plato.
  • Una recepte fresca per dies calorosos.

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