Selecciona Idioma:   Cercar en aquest blog

dijous, 17 de setembre del 2020

MOUSSE DE CALABAZA Y CARAMELO


De nou unes postres amb carabassa, una de les meves verdures preferides des que la vaig descobrir.
És increïble la de coses que es poden fer amb ella i el poc que l'aprofitem! I que dir de les seves propietats nutricionals (mirar aqui)!

La mousse d'avui és una deliciosa combinació de sabors dolços que fan que d'aquestes postres no quedin ni les engrunes quan el traiem a taula.

En tenir tres passos sembla més laboriós del que és en realitat:
El bescuit es fa al micro, la mousse és ràpida i després nevera i l'únic més "complicat" és el bany i simplement cal remenar.

Així que res d'excuses ... gorra i davantal i a cuinar.

Bon profit!

RACIONS: 4
FASE: PP, CREUER I CONSOLIDACIÓ
CIVADA: 1/4 CS civada, blat i lli per persona
TOLERATS: 1/4 CC maizena per persona

Ingredients:
Base:
bescuit exprés de vainilla

Mousse:
4 fulles de gelatina
4 clares
200 gr polpa de carbassa cuita
2 CS llet en pols desnatada
1 CC xarop de caramel o unes gotes d'aroma de caramel
1 CC aroma de vainilla
1/2 CC canyella en pols
1/2 CC gingebre en pols

Bany:
200 ml aigua
2 bosses de te caramel i vainilla
1 CC maizena

Altres:
1 motlle de silicona rodó 20 cm.
1 motlle desmuntable rodó 20 com.
acetat en tira (o paper vegetal)

Ingredients:
Base:

  • Seguir recepta del bescuit express de llimona substituint el iogurt de llimona per iogurt natural i la ratlladura de llimona per 1 CC d'aroma de vainilla.

Mousse:

  • Hidratar gelatina 5 minuts en aigua freda.
  • Barrejar carbassa amb llet en pols, xarop, aroma i espècies.
  • Muntar les clares a punt de neu fort.
  • Escórrer la gelatina i escalfar 20 segons al microones.
  • Barrejar gelatina amb la carabassa, remoure bé perquè s'integri.
  • Incorporar les clares suaument, amb moviments envoltants (de baix a dalt).

Bany:

  • Posar en un cassó l'aigua amb les bosses de te.
  • Deixar bullir 3 minuts.
  • Retirar les bosses de te i deixar al foc.
  • Dissoldre la maizena en una mica d'aigua freda i afegir a l'aigua.
  • Deixar al foc fins que espesseixi remenant constantment.

Muntatge:

  • Col · locar una tira d'acetat per les parets del motlle desmuntable (perquè en desemmotllar quedin les vores perfectes).
  • Col · locar el pa de pessic a la base del motlle.
  • Cobrir amb la mousse de carbassa.
  • Deixar a la nevera un mínim de 4 hores.
  • Desemmotlleu i banyar amb el glacejat.







Salrito.com

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada