Selecciona Idioma:   Cercar en aquest blog

diumenge, 20 de setembre del 2020

FRICANDÓ DE SEITAN (APTE PER A DUKAN)

El fricandó és un plat tradicional de la cuina catalana que és fa a base de filets fins de carn de vedella arrebossada i fregida, feta amb una salsa amb bolets. (Més informació aquí).

A casa sempre ha estat un plat estrella sobretot perquè es pot i s'ha de mullar pa. Estant a dieta és més difícil però sempre us podeu donar un gran gust amb una llesca de Pa de civada o amb la coca Dukan.
És un plat una mica més laboriós dels que acostumo a publicar però val la pena i queda ideal en un dinar festiu.


Aqui està la recepta!

RACIONS: 4
FASE: CREUER I CONSOLIDACIÓ
CIVADA: 1/4 CS segó de civada per persona
TOLERATS: 1/2 CS oli d'oliva per persona

Ingredients:
3 cebes
3 pastanagues
2 tomàquets madurs
2 blocs de seitan
2 CS oli d'oliva
500 gr. xampinyons
sal
1CS salsa de soja
pebre negre
Picada:
1 gra d'all
un grapat de julivert
1 CS segó de civada
unes gotes d'aroma d'ametlla

Elaboració:
  • Tallar les cebes a mitges llunes.
  • Ratllar les pastanagues i els tomàquets.
  • Netejar i tallar els xampinyons a làmines
  • Tallar el seitan a rodanxes primes.
  • Saltejar la ceba amb aigua i un pessic de sal fins que estigui toba (uns 12 minuts). 
  • Afegir les pastanagues, el tomàquet i un pessic de sal marina. 
  • Coure tapat, a foc mig lent, durant 15 minuts més.
  • Triturar-ho tot, que quedi una salsa fina.
  • Fregir els talls de seitan en oli calent i reservar-les en un plat sobre paper absorbent. 
  • Fer una picada d'all, julivert, avena, aroma d'ametlles i aigua. Reservar. 
  • Saltejar els xampinyons en una paella amb una mica d'aigua i unes gotes de salsa de soja i deixar fins que s'hagi evaporat l'aigua. 
  • Afegir el seitan, la picada i els xampinyons a la salsa. 
  • Afegir aigua si està molt espés.
  • Coure tapat uns 15 minuts a foc lent. 
  • Assaonar al gust amb pebre negre.




Salrito.com

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada