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dilluns, 14 de maig de 2012

PA DE PESSIC DE MATAFALUGA (BIZCOCHO DE MATALAUVA)



VER LA RECETA EN CASTELLANO

La matafaluga o anís és una planta amb un gust que em porta a la infància. La meva mare sempre tenia a casa unes tortes dolces amb matafaluga i per Setmana Santa la meva avia preparava unes rosquilles típiques de la seva terra, Jaen, en les que el seu ingredient "secret" era aquesta planta.
Jo la faig servir de tant en tant, no només per fer postres sinó també com a infusió digestiva després de dinar.
En aquest cas, he fet un pa de pessic humit amb aquest ingredient per berenar i la veritat es que estava força bo, encara que a mi personalment m'agraden més els pans de pessic més secs.
Anem per la recepta.

RACIONS: 2
FASE: CREUER I CONSOLIDACIÓ
CIVADA: 1 CS civada y 0,75 CS blat per persona
TOLERATS: 1/2 CS maizena per persona

Ingredients:
180 gr. formatge batut 0%
200 ml. llet desnatada
2 CS edulcorant líquid apte per cocció
3 CS segó de blat
4 CS segó de civada
2 CS gluten de blat
2 CS llet en pols desnatada
2 CS maizena
1 1/2 CS matafaluga
1 CS canyella
1 sobre de llevat químic

Elaboració:
  • Pre escalfar forn a 180º.
  • Barrejar en un bol tots els ingredients secs: segó, gluten, llet en pols, maizena, matafaluga, canyella i llevat.
  • Afegir els ingredients líquids: formatge i llet. Barrejar bé.
  • Posar en motlle de silicona i fornejar a 180º uns 50 minuts.
  • Deixar refredar 10 minuts dins del motlle abans de desmotllar.
  • Refredar sobre reixeta.






Salrito.com


RECETA EN CASTELLANO

La matalauva o anís es una planta con un gusto que me lleva a la infancia. Mi madre siempre tenía en casa unas tortas dulces con matalauva y en Semana Santa, mi abuela preparaba unas rosquillas típicas de su tierra, Jaen, cuyo ingrediente "secreto" era esta planta.
Yo la utilizo de vez en cuando, no sólo para hacer postres si no también como infusión digestiva después de comer.
En este caso, he hecho un bizcocho húmedo con este ingrediente para merendar y la verdad es que estaba bastante bueno, aunque a mi personalmente me gusten más los bizcochos más secos.
Vamos por la receta.

RACIONES: 4
FASE: CRUCERO Y CONSOLIDACIÓN
AVENA: 1 CS avena y 0,75 CS trigo por persona
TOLERADOS: 1/2 CS maizena por persona

Ingredientes:
180 gr. queso batido 0%
200 ml. leche desnatada
2 CS edulcorante líquido apto para cocción
3 CS salvado de trigo
4 CS salvado de avena
2 CS gluten de trigo
2 CS leche en polvo desnatada
2 CS maizena
1 1/2 CS matalauva
1 CS canela
1 sobre de levadura química

Elaboración:
  • Precalentar horno a 180º.
  • Mezclar en un bol todos los ingredientes secos: salvados, gluten, leche en polvo, maizena, matalauva, canela y levadura.
  • Añadir los ingredientes líquidos: queso y leche. Mezclar bien.
  • Poner en un molde de silicona y hornear a 180º unos 50 minutos.
  • Dejar enfriar 10 minutos dentro del molde antes de desmoldar.
  • Enfriar sobre rejilla.





Salrito.com

2 comentaris :

  1. Un pa de pessic molt sa i amb el gustet de la matafaluga boníssim!

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  2. Me encanta tu propuesta y con matalahuva genial, me encanta el sabor a receta tradicional que le da.
    Buenisimo!!!!
    Besos
    Miguel
    lareposteriademiguel.blogspot.com

    ResponElimina