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dilluns, 21 de maig de 2012

BLEDES AMB ROSSELLONES (ACELGAS CON CHIRLAS)


VER LA RECETA EN CASTELLANO

Aquesta recepta va sorgir d'un canvi de plans. La idea era fer un Suquet de peix però per qüestió de temps, el menjar es va transformar en pollastre a la planxa. Què fer doncs amb les rossellones? L'opció més fàcil era fer-les amb una salsa per l'aperitiu però al anar a buscar un tomàquet, em vaig trobar un paquet de bledes netes i clar... van acabar també dins la paella.
El resultat no estava malament, les bledes van agafar un gustet molt bo i va ser una forma diferent de menjar verdures.

RACIONS: 2
FASE: PV - CREUER I CONSOLIDACIÓ
CIVADA: SENSE CIVADA
TOLERATS: SENSE TOLERATS

Ingredients:
300 gr. bledes netes
1/4 kg. petxines rossellones
1 all
pebre
1 CC pebre vermell dolç o picant al gust
1/2 CC oli d'oliva
Elaboració:

  • Posar les rossellones en un recipient amb aigua freda, sal i vinagre. Deixar-les 30 minuts com a mínim per què expulsin la terra. En el moment de fer-les servir, llençar l'aigua i netejar-les bé.
  • Ratllar l'all.
  • En una paella amb l'oli sofregir l'all.
  • Quan comenci a daurar-se, afegir les bledes, remenar i deixar que es facin fins que redueixin el seu volum a la meitat.
  • Afegir les rossellones, pebre vermell i el pebre al gust, remenar i tapar la paella.
  • Deixar fer fins que les rossellones estiguin obertes (uns 3 minuts). Servir calent.

RECETA EN CASTELLANO

Esta receta surgió de un cambio de planes. La idea era hacer un "Suquet de peix" (guiso de pescado) pero por falta de tiempo, la comida se transformó en pollo a la plancha. ¿Qué hacer entonces con las chirlas? La opción más fácil era hacerlas en salsa como aperitivo pero al ir a buscar el tomate, me topé con un paquete de acelgas limpias y claro... acabaron dentro de la sartén.
El resultado no estaba mal, las acelgas cogieron un gustito muy bueno y fue una forma diferente de comer verduras.

RACIONES: 2
FASE: PV - CRUCERO Y CONSOLIDACIÓN
AVENA: SIN AVENA
TOLERADOS: SIN TOLERADOS

Ingredientes:
300 gr. acelgas limpias
1/4 kg. almejas chirlas
1 ajo
pimienta
1 CC pimentón dulce o picante al gusto
1/2 CC aceite de oliva
Elaboración:

  • Poner las chirlas en un recipiente con agua fría, sal y vinagre. Dejarlas 30 minutos como mínimo para que expulsen la tierra. En el momento de usarlas, tirar el agua y limpiarlas bien.
  • Rallar el ajo.
  • En una sartén con aceite sofreír el ajo.
  • Cuando empiece a dorarse, añadir las acelgas, remover bien y dejar que se hagan hasta que reduzcan su volumen a la mitad.
  • Añadir las chirlas, pimentón y la pimienta al gusto. Remover y tapar la sartén.
  • Dejar hacer hasta que las chirlas se abran (unos 3 minutos). Servir caliente.




9 comentaris :

  1. Vaya, nunca se me había ocurrido esta mezcla, tiene que estar buena!!!

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    1. Si, como dice mi hijo, todo consiste en mezclar cosas :)

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  2. Tiene una pinta riquísima, muchas gracias por tu visita y mucha suerte en el sorteo, besitos

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  3. Tienen que estar ricas, ricas las chirlas. Felicidades. Saludos desde Conil ( cadiz). ve mi blog

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    Respostes
    1. Gracias.
      Una opción de vacaciones interesante, tendremos que ahorrar :(

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  4. Pues aunque las acelgas no me van mucho, así seguro que me las tomaba.
    Un besito

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  5. Hola guapa tu

    quina pinta, hummm, anoto la teva proposta
    mil gràcies per compartir
    petonets Susanna

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  6. Quina bona manera d'alegrar les bledes.
    Petons.

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