Selecciona Idioma:   Cercar en aquest blog

dimarts, 1 de maig de 2012

NIU DE POLLASTRE AMB ALLS TENDRES I CRUIXENT DE PERNIL (NIDO DE POLLO CON AJETES Y CRUJIENTE DE JAMÓN)




VER LA RECETA EN CASTELLANO

Ahir a la nit no tenia res més a la nevera que dos pits de pollastre i la veritat, encara que la planxa ens agrada molt, dos pits de pollastre eren se'ns quedaven curtes per tots dos (som de bon menjar). Així que vaig remenar pel congelador i va sortir una bossa d'alls tendres amb gambetes. La idea era fer un remenat d'ous amb els alls però al final va sortir això i la veritat és que estava molt i molt bo. De vegades les improvisacions surten be i tot!
Anem per la recepta!

RACIONS: 2
FASE: PV - CREUER I CONSOLIDACIÓ
CIVADA: SENSE CIVADA
TOLERATS: 1 rodanxa de pernil per persona

Ingredients:
2 pits de pollastre
1 bossa d'alls tendres amb gambetes congelada
2 rodanxes de pernil
1 rodanxa de formatge tipus "tranchete" light
1 ou
4 clares d'ou
sal
pebre
farigola
oli d'oliva
motlles de silicona en forma de tulipa
Elaboració:

  • Tallar els pits de pollastre fi, com per arrebossar.
  • Escalfar una paella lleugerament engreixada amb l'oli d'oliva (unes gotes esteses amb l'ajut de paper de cuina) i posar el contingut de la bossa d'alls tendres perquè es vagi fent a poc a poc (directament, sense congelar).
  • Quan estigui mig fet (uns cinc minuts) assaonar amb sal, pebre i farigola al gust i afegir 1 rodanxa de pernil tallada a trossets. Deixar al foc, remenant de tant en tant fins que estigui fet (si es queda molt sec, es pot afegir una mica d'aigua). Escórrer i deixar refredar en un plat.
  • Per fer el cruixent de pernil, posar el tros de pernil que ens queda entre dos trossos de paper vegetal, col·locar en un plat i cuinar al microones 1,3 minuts. Treure i reservar.
  • Salpebrar el pollastre i cobrir les parets i el fons del motlle (en el meu cas, van ser dos motlles, un per persona) deixant espai al mig.
  • Batre l'ou i les clares i afegir-hi els alls ja fets. Remenar be i repartir entre els motlles, omplint-los be (a mi em va sobrar una mica i vaig fer una mini truita que servirà d'esmorzar al meu home).
  • Tapar amb film apte per cuinar els motlles i fer uns foradets amb l'ajut d'un escuradents perquè pugui sortir el vapor. Cuinar al microones 9 - 10 minuts al 80% de potència (el meu microones té una potència de 900w).
  • Treure amb compte de no cremar-se i retirar el film i desmotllar sobre un plat cadascú.
  • Tallar el formatge en quatre i posar dues tires creuades sobre cada niu.
  • Tallar pel mig el cruixent de pernil. Una meitat serà per decorar per tant la reservem. L'altre l'esmicolem i el repartim entre els nius per sobre del formatge.
  • Gratinar al microones o forn un parell de minuts.
  • Per servir, canviem de plat (ja que haurà tret molt líquid i queda lleig) i punxem un tros del cruixent de pernil reservat com si fos una peineta.
  • Servir calent.

RECETA EN CASTELLANO

Ayer por la noche no tenía nada más en la nevera que dos pechugas de pollo y la verdad, aunque la plancha nos gusta mucho, dos pechugas de pollo se nos quedaban cortas para los dos (somos de buen comer). Así que, remené por el congelador i salió una bolsa de ajos tiernos con gambitas. La idea era hacer un revuelto de huevos con los ajos pero al final salió esto y la verdad es que estaba muy y muy bueno. ¡A veces las improvisaciones salen bien y todo!
¡Vamos por la receta!

RACIONES: 2
FASE: PV - CRUCERO Y CONSOLIDACIÓN
AVENA: SIN AVENA
TOLERADOS: 1 loncha de jamón por persona

Ingredientes:
2 pechugas de pollo
1 bolsa de ajos tiernos con gambitas congelada
2 lonchas de jamón salado
1 loncha de queso tipo "tranchete" light
1 huevo
4 claras de huevo
sal
pimienta
tomillo
aceite de oliva
moldes de silicona en forma de tulipan
Elaboración:

  • Cortar las pechugas de pollo finas, como para rebozar.
  • Calentar una sartén ligeramente engrasada con aceite de oliva (unas gotas extendidas con la ayuda de papel de cocina) y poner el contenido de la bolsa de ajos tiernos para que se vaya haciendo poco a poco (directamente, sin congelar).
  • Cuando esté medio hecho (unos cinco minutos) sazonar con sal, pimienta y tomillo al gusto y añadir 1 loncha de jamón cortada a trocitos.
  • Dejar al fuego, removiendo de tanto en tanto hasta que esté tierno (si se queda muy seco, se puede añadir un poco de agua). Escurrir i dejar templar en un plato.
  • Para hacer el crujiente de jamón, poner el trozo de jamón que nos queda entre dos trozos de papel vegetal, colocar en un plato y cocinar al microondas 1,3 minutos. Sacar y reservar.
  • Salpimentar el pollo y cubrir las paredes y el fondo del molde (en mi caso, fueron dos moldes, uno por persona) dejando espacio en el medio.
  • Batir el huevo y las claras y añadir los ajetes. Remover bien y repartir entre los moldes, llenándolos bien (a mi me sobro un poco e hice una mini tortilla que servirá de desayuno a mi marido).
  • Tapar con film apto para cocinar los moldes y hacer unos agujeritos con un palillo para que pueda salir el vapor. Cocinar al microondas 9 - 10 minutos al 80% de potencia (mi microondas tiene una potencia de 900w).
  • Sacar con cuidado de no quemarse, retirar el film y desmoldar sobre un plato cadauno.
  • Cortar el queso en cuatro y poner dos tiras cruzadas sobre cada nido.
  • Cortar por medio el crujiente de jamón. Una mitad será para decorar por tanto la reservamos. La otra, la desmenuzamos y la repartimos entre los nidos por encima del queso.
  • Gratinar al microondas o horno un par de minutos.
  • Para servir, cambiamos los nidos de plato (ya que habrán sacado mucho líquido y queda feo) y pinchamos un trozo del crujiente de jamón reservado como si fuera una peineta.
  • Servir caliente.

2 comentaris :

  1. M'encanten aquests invents improvitzant amb les restes de la nevera, t'han quedat genials! :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies, això m'anima a intentar tenir més imaginació a la cuina.

      Elimina