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dissabte, 19 de maig de 2012

MILFULLES DE PATATA I MONGETA AMB ÀNEC (MILHOJAS DE PATATA Y JUDIA CON PATO)





VER LA RECETA EN CASTELLANO

El pernil d'ànec no és un ingredient que fem servir a casa i per tant només l'havia tastat en alguna amanida. La Dolors del blog La cuina de la Dolorrs em va proposar fer una recepta amb aquest ingredients per participar en el concurs que promociona amb el patrocini de Ebregust i la veritat és que no sabia fer-la o no, ja que el termini acaba el 21 d'aquest mes.
Finalment camí del dentista (no em pregunteu per què, el subconscient és ben estrany) se'm fa encendre la llumeta i vaig visualitzar aquest plat que us presento avui i amb el qual participaré en el concurs.
No és massa complicat de fer i queda molt vistós. Espero que ho gaudiu tant com ho va fer el meu home (jo per la dieta... castigada) ja que segons em va dir, estava molt i molt bo.
Aquí va la recepta.

Ingredients:
150 gr. patates
200 gr. mongeta verda llarga
1 paquet de pernil d'ànec
2 rodanxes de botifarra negre
1 all
3 CS oli d'oliva
sal de boletus
aro rodó o quadrat de metall
Elaboració:
  • Tallar les mongetes a trossos perquè es cuinin més ràpid.
  • Tallar 4 rodanxes de pernil (sense greix) a trossets molt petits (com si estigues picat) i barrejar amb 2 cullerades d'oli. Reservar.
  • Fer les patates al vapor amb la pell. Un cop fetes, deixar que es refredin una mica, pelar i tallar a rodanxes molt primes que col·locarem esteses sobre un plat.
  • Salar les patates amb sal de boletus i ruixar amb l'oli amb ànec que teníem preparat. Reservar.
  • Posar aigua en un cassó i el fem bullir.
  • Afegir les mongetes i deixar bullir 6 minuts. Escórrer i reservar.
  • En una paella sense oli, afegir 4 rodanxes de pernil d'ànec a trossets i un all ratllat i ho deixem fer 1 minut.
  • Afegir les mongetes escorregudes i un polsim de sal. Saltejar uns 3 minuts perquè agafi el gust, retirar i passar per la batedora. Reservar.
  • Col·locar el aro sobre el plat en el que farem la presentació i posar al fons una capa de patates fins cobrir tot l'espai.
  • A sobre posem una capa del puré de mongeta verda.
  • Continuar amb altra capa de patates, mongeta verda i acabar amb una capa de patates.
  • Posar la botifarra en un platet i cuinar al microones 20 segons (per poder-la desfer).
  • Col·locar una culleradeta de botifarra desfeta al mig del milfulles sobre la patata i treure el aro.
  • Acabar decorant amb tres talls de pernil d'ànec sobre la botifarra.
  • Servir calent.

RECETA EN CASTELLANO

El jamón de pato no es un ingrediente que utilicemos en casa y por lo cual sólo lo había probado en alguna ensalada. La Dolors del blog La cuina de la Dolorrs me propuso hacer una receta con este ingrediente para participar en el concurso que promociona con el patrocinio de Ebregust y la verdad es que no sabía si hacerlo o no, ya que el plazo acaba el 21 de este mes.
Finalmente camino del dentista (no me preguntéis por qué, el subconsciente es bien raro) se me encendió la bombilla y visualicé este plato que os presento hoy y con el cual participaré en el concurso.
No es demasiado complicado de hacer y queda muy vistoso. Espero que lo disfrutéis tanto como lo hizo mi marido (yo por la dieta... castigada) ya que según me dijo, estaba muy y muy bueno.
Aqui esta la receta.

Ingredientes:
150 gr. patatas
200 gr. judia verde larga
1 paquete de jamón de pato
2 rodajas de butifarra negra
1 ajo
3 CS aceite de oliva
sal de boletus
molde redondo o cuadrado de metal
Elaboración:
  • Cortar las judías a trozos para que se cocinen más rápido.
  • Cortar 4 lonchas de jamón (sin grasa) a trocitos muy pequeños (como si estuviera picado) y lo mezclamos con 2 cucharadas de aceite. Reservar.
  • Cocinar las patatas al vapor con la piel. Una vez hechas, dejar que se templen, pelar y cortar a rodajas muy delgadas que colocaremos extendidas sobre un plato.
  • Salar las patatas con sal de boletus y rociar con el aceite con pato que teníamos preparado. Reservar.
  • Poner agua en un cazo y llevarla a ebullición.
  • Añadir las judías y dejar hervir 6 minutos. Escurrir y reservar.
  • En una sartén sin aceite, añadir 4 lonchas de jamón de pato a trocitos y un ajo rallado y dejarlo hacer 1 minuto.
  • Añadir las judías escurridas y una pizca de sal. Saltear unos 3 minutos para que coja el gusto, retirar y pasar por la batidora. Reservar.
  • Colocar el molde sobre el plato en el que haremos la presentación y poner en el fondo una capa de patatas hasta cubrir todo el espacio.
  • Encima pondremos una capa del puré de judía verde.
  • Continuar con otra capa de patatas, judía verde y acabar con una capa de patatas.
  • Poner la butifarra en un platito y cocinar al microondas 20 segundos (para poderla deshacer).
  • Colocar una cucharada de butifarra deshecha en el medio del milhojas sobre la patata y sacar el molde.
  • Acabar decorando con tres lonchas de jamón de pato sobre la butifarra.
  • Servir caliente.

17 comentaris :

  1. M´agrada! quina bona presentació!

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  2. No m'estranya que el teu marit es quedés ben content, quina pinta!!! Et queda molt per arribar a consolidació? Deu ser difícil de portar si ell ja hi és, no?

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    1. Si, encara em queda bastant i ara vaig bastant més lenta, però la veritat és que ho porto bé. També tinc sort que ell menja fora de casa i normalment fa els menjars lliure a fora, així jo no tinc tentacions.

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  3. Esto es una obra de arte, te ha quedado muy bonito.

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    1. Muchas gracias, no sabes como me anima.

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  4. Que plato as rico, ademas con una presentación de cocina de autor, excelente.
    Que tengas un buen fin de semana.
    http://xoriguer48-lasrecetasdelabuelo.bl...

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    1. Jajaja, si, no sabía que hacer para estrenar las bandejas de pizarra que me regalaron. Me alegro que te gustara.

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  5. Te han quedado de alucine, que bonitos y que ricos, dan ganas de comerselos, besos

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  6. A mi em va passar igual, no sabía que fer.
    M'agrada molt la presentació que li has donat al plat.
    Molta sort al concurs.
    Petons.

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    1. Jo, la veritat és que no tinc gaire imaginació però soposo que es questió d'anar practicant.
      Gràcies i molta sort per tu també.
      Muacs

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  7. Tindràs d'anar més sovint al dentista!!!!Un plat maquíssim i molt bo .

    Moltes gracias per la teva participació i molta sort al concurs.

    Petons

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  8. Moltes gràcies Dolors i la veritat, només el participar i veure les receptes tan maques que fa tothom ja val la pena.
    Muacs

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  9. En primer lugar agradecerte tu participación en el concurso organizado por el blog de cuina de la Dolorss http://blogdecuina.blogspot.com.es/
    Y finalmente informarte que muy pronto el jurado compuesto por el equipo d'ebregust y nuestro restaurante col.laborador l'Antic Molí http://www.anticmoli.com/index.php?lang=es publicaremos la lista de las recetas ganadoras. Mucha suerte y enhorabuena por tu deliciosa propuesta con Jamón de Pato.

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