Selecciona Idioma:   Cercar en aquest blog

dissabte, 1 de desembre de 2012

GALETES DE CANYELLA DUKAN

El problema de les galetes Dukan és que no queden cruixents si no més aviat amb una textura de pa de pessic, i clar, no té molta gràcia. Aquesta recepta, aconsegueix que quedin una mica més dures, encara que no arriben a ser cruixents del tot.
L'única pega que tenen aquestes galetes és que si les guardeu per un altre dia, encara que sigui en un recipient hermétic, s'estoven. Per això recomano menjar-les el mateix dia.

Per fer aquestes galetes em vaig basar en el video blog de Dieta Dukan, contigo paso a paso modificant alguns ingredients per adaptar-les al meu gust.

La imatge que faig servir es d'una amiga, Eva, amb la que vaig passar un matí cuinant llaminadures (totes de dieta) i que amablement em va cedir.

Us animo a fer-es, si esteu a dieta genial i no us fa falta perdre pes... doncs també us agradaran (a més, van molt bé pel trànsit intestinal).

RACIONS: 2
FASE: CREUER I CONSOLIDACIÓ
CIVADA: 2 CS de segó de civada i 1 CS de segó de blat per persona
TOLERATS: 1/2 CS maizena per persona

Ingredients:
1 CS maizena
1 ou
4 CS segó de civada
2 CS segó de blat
1/2 sobre de llevat químic
1 CS edulcorant líquid apte per a cocció
1 CC canyella en pols
1 CC aroma de vainilla
una mica de llet descremada

Elaboració:
  • Pre escalfar forn a 180º.
  • Batre l'ou i afegir el segó de civada i blat, el llevat, l'edulcorant, la canyella i l'aroma de vainilla. Ha de quedar una massa compacta.
  • Si queda massa espès afegir una mica de llet, aproximadament una cullerada.
  • Ho deixem reposar en el bol, tapat amb film uns 30 minuts per aconseguir que la civada i el blat augmentin el seu volum i la massa quedi encara més compacta.
  • Un cop ha passat el temps, posem la massa entre dos films i la estirem aixafant amb les mans fins aconseguir un gruix de 1/2 cm.
  • Tallar les galetes amb compte, al no tenir farina ni greix, es una massa que es trenca molt fàcilment però amb paciència es pot aconseguir.
  • Col·locar les galetes tallades sobre una plata de forn folrada amb paper vegetal.
  • Fornejar uns 20 - 30 minuts.
  • Deixar refredar sobre una reixeta.





Salrito.com

4 comentaris :

  1. Hola! Jo no segueixo la dieta Dukan però amb aquestes galetes no m'importaria. Deuen estar delicioses!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ho estan.
      De fet, tant és si fas la dieta o no, hi han receptes molt bones que val la pena tenir en el receptari.
      Muacs

      Elimina
  2. Hasta galletas se puede? Jolin me he dado cuenta cuan ignorante soy! :)

    ResponElimina