Selecciona Idioma:   Cercar en aquest blog

dimecres, 5 de desembre de 2012

ABADEJO AMB POTA DE CALAMAR (APTE PER A DUKAN)




















Avui porto un plat econòmic de peix i marisc (per tal de fer guardiola pels regals de Nadal, jeje) és molt gustós, fàcil de fer i queda amb un aspecte molt maco.
Jo l'he fet amb uns filets d'abadejo (un peix semblant al bacallà però més insuls) però es pot fer amb qualsevol peix que us agradi. Igualment, si no el voleu fer amb pota de calamar que sempre és una mica més dura, ho podeu fer amb calamars o sèpia. Segons el peix i el marisc que trieu, el plat serà més o menys econòmic.

Com sempre dic, aquest plat està adaptat a la dieta Dukan però pels que no heu de vigilar el pes també està molt bo, no trobareu a faltar res. Tot i així es pot enriquir, fent el sofregit amb oli i substituint l'aroma d'ametlla per una picada d'ametlla i un parell de galetes.

Que vagi de gust!

RACIONS: 2
FASE: PP, CREUER I CONSOLIDACIÓ
CIVADA: SENSE CIVADA
TOLERATS: 1/2 CS conyac per persona

Ingredients:
4 filets d'abadejo
6 llagostins
500 gr. pota de calamar
1 ceba
1 all
250 ml suc de tomàquet
1 CS conyac o vi sec
1 fulla de llorer
1 CC comí
2 nyores
uns fils de safrà
unes gotes aroma d'ametlla (opcional)
sal
pebre

Elaboració:
  • Punxar les nyores i posar-les en un got d'aigua calenta uns 30 minuts.
  • Passat aquest temps, obrir les nyores i amb l'ajut d'un ganivet separar la carn de la pell. Obtindrem una pasta de pebrot molt aromàtica. Si hi pressa, a botigues especialitzades podem trobar pots de carn de pebrot, ja preparat per usar.
  • Picar molt petit, l'all i la ceba.
  • Salpebrar els filets d'abadejo.
  • Posar una una paella gran (que càpiguen tots els ingredients) al foc.
  • Quan estigui ben calenta, torrar els fils de safrà uns segons perquè desprenguin l'aroma.
  • Afegir immediatament el suc de tomàquet, la ceba, l'all i una mica de sal. Deixar sofregir a foc mig uns 8 minuts.
  • Afegir el conyac, remoure bé i deixar un parell de minuts fins que s'evapori l'alcohol.
  • Afegir el llorer, comí, la carn de les nyores, l'aroma i els llagostins. Remoure i deixar uns 5 minuts.
  • Retirar els llagostins i reservar.
  • Afegir la pota, barrejar amb la salsa i deixar fer uns 25 minuts o fins que estiguin toves (depèn de la tendresa de les potes). Si es queda sec, afegir una mica d'aigua.
  • Passat aquest temps, salpebrar, col·locar els llagostins repartits per tota la paella i els filets d'abadejo per sobre.
  • Tapar i deixar fer uns 5 - 10 minuts, fins que el peix estigui cuit.
  • Col·locar en una plata de servir els filets, els llagostins i per sobre la pota amb la salsa.
  • Servir immediatament.

8 comentaris :

  1. pues sí, facil de hacer y queda muy bonito, perfecto para estas fechas que se nos proximan! me lo quedo!! buen puente!

    ResponElimina
  2. Facil y seguro que delicioso la foto dice comemeeeeeeeee,te ha quedado divino.
    Bicos mil y feliz puente wapa.

    ResponElimina
  3. Es una receta fácilita pero muy buena,me la guardo para cuando empieca la dieta, después de las fiestas. Acabo de conocer tu blog y me gusta, con tu permiso me quedo como seguidora y te invito a visitar mi blog.
    Besos
    Cocinando con Montse

    ResponElimina
  4. Un plato que no me puedo perder, besos
    Sofía
    milideasmilproyectos.blogspot.com.es

    ResponElimina
  5. Qué rico, y los langostinos le tienen que dar un buen sabor.
    Un besito.

    ResponElimina
  6. Una recepta molt gustosa, encara que m'estimo més fer una picada amb ametlles.
    Petons.

    ResponElimina
  7. Que rica receta con pescado. Tomo nota.
    Un beso

    ResponElimina