Selecciona Idioma:   Cercar en aquest blog

dimarts, 11 de desembre del 2012

POLLASTRE AMB BOLETS (APTE PER A DUKAN)




La recepta d'avui es un tradicional pollastre estofat amb bolets però adaptat a la dieta Dukan (també serveix per una dieta hipocalòrica), això significa que no porta gens de greix i que el sofregit es fa amb aigua en comptes de fer-ho amb oli.

Mai hauria pensat que podria fer un sofregit d'aquesta manera ja que sembla una mica estrany això de "fregir" amb aigua però la veritat és que no només es pot fer sinó que no queda malament. No us enganyaré, fet amb oli queda molt més gustós però tenint en compte que l' altra alternativa és cuinar a la planxa o al forn... doncs que voleu que us digui... un cop fet l'estofat gairebé la falta de l'oli queda molt dissimulat per la resta de condiments.

Els que tenim sobrepès sabem que la dieta és per sempre i que encara que hagem arribat al nostre pes, sempre haurem de controlar. Per tant, és important que mentre es fa la dieta, aprendre nous hàbits. D'aquesta forma, quan l'acabe'm i tornem a una alimentació normal, no recuperem el pes perdut i aquesta tècnica de sofregir és una bona opció pel dia a dia reservant l'us de l'oli per amanir o per menjars més especials.

Bé, espero que us agradi.


RACIONS: 4
FASE: PP, CREUER I CONSOLIDACIÓ
CIVADA: sense segó de civada
TOLERATS: oli d'oliva gairebé inapreciable

Ingredients:
1 pollastre sense pell a trossets
50 gr. trompeta de la mort seca
50 gr. rossinyols secs
200 gr. xampinyons frescs
2 tomàquets madurs
1 ceba
6 alls
1 fulla de llorer
1 branca de canyella
1 CC romaní
sal
pebre
2 CS conyac o vi sec
1 CC oli d'oliva

Elaboració:
  • Posar els bolets secs en un bol amb aigua i deixar hidratar 30 minuts. 
  • Passat aquest temps, escórrer i reservar l'aigua.
  • Picar petit la ceba i el tomàquet.
  • Rentar i tallar els xampinyons en quatre.
  • Salpebrar el pollastre.
  • Sofregir la ceba i el tomàquet en una cassola amb l'aigua dels bolets i una mica de sal. Deixar fer a mig foc fins que la ceba estigui rosa (afegir més aigua si fa falta).
  • Afegir el pollastre, remenar bé i rostir un parell de minuts, donant-li la volta perquè agafi color.
  • Afegir conyac, llorer, canyella, romaní, alls i bolets secs. Remenar bé i deixar fer a foc lent amb la cassola tapada 20 minuts. S'ha d'anar controlant que no quedi sec, afegint una mica d'aigua si fa falta, no gaire perquè el pollastre anirà traien el seu suc.
  • Mentre es fa el pollastre, en una paella amb l'oli d'oliva i un all picat saltejar els xampinyons fins que hagin tret tota l'aigua.
  • Passats els 20 minuts de cocció del pollastre, afegir els xampinyons, rectificar de sal i deixar fer 15 minuts més.
  • Servir calent.

12 comentaris :

  1. sofreir con agua?? que interesante, la verdad que a mí nunca se me hubiera ocurrido tampoco... lo tengo que probar porque lo mismo el resultado me sorprende más de lo que pienso. Por cierto, que nunca te lo he dicho, me parece una idea genial lo de poner arriba la banderita con los idiomas para que lo podamos ver todos, es una idea fantástita!! gracias wapa por este meravilloso guiso!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracias a ti por visitarme.
      La verdad es que lo de las banderas lo puse hace poco, antes hacía la entrada castellano y catalán (el objetivo era practicar con el catalán porque aunque lo hablo bastante bien, lo de escribir es otra cosa) pero me llevaba mucho tiempo y no lo tengo. Así que el traductor me vino al pelo, aunque a veces sea un poco indio, se entiende bastante.
      Muacs

      Elimina
  2. Menuda pinta tiene este plato, como me apetece probarlo con un poquito de pan para mojar:)
    Besos

    ResponElimina
  3. Bona recepta!! pels que segueixen la DUkan i pels que no!!! m'ha cridat l'atenció que fossis de Rubi, hi vaig estar treballant 3 anys allà! vaig a passejar pel teu blog, que ja has guanyat una seguidora més! petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies maca.
      És ben cert això que diuen de què el mon és un mocador.
      Muacs

      Elimina
  4. Jo no segueixo la Dieta Dukan, peró la recepta la trovo boníssima

    ResponElimina
  5. Ummmmmmmmm que ricuraaaaaaaa con recetas asi dan ganas de hacer la dieta Dunkan que rico se come .
    Bicos mil wapa.

    ResponElimina
  6. La combinacion pollo-bolets perfecta...me encanta y si ademas forma parte de un regimen , mejor que mejor.
    Besos
    Miguel
    lareposteriademiguel.com

    ResponElimina
  7. Esa dieta es un chollo si deja comer platos tan ricos. Ahora que yo no me resisto a mojar un poquito de pan en esa salsa. Menuda pinta tiene!

    ResponElimina