Selecciona Idioma:   Cercar en aquest blog

dissabte, 15 de desembre de 2012

MOSSECS D'ALBERGÍNIA (APTES PER A DUKAN)



Aquests mossecs els vaig fer com aperitiu però poden servir perfectament per un segon plat acompanyats d'amanida.
Com tantes altres coses son producte d'aprofitar restes, en aquest cas una mica de carn que va sobrar de preparar per uns canalons.
A casa no en llença res per principi i surten moltes receptes d'aquestes. Hi ha molta gent al mon que passa gana i els afortunats que no estem en aquesta situació ho hauríem de tenir en compte abans de fer compres compulsives que al final acaben a les escombraries.
Per cert, d'aquest tema parlaven al programa de Salvados de la Sexta que es va emetre diumenge passat, molt interessant. Si no el vau veure el teniu aquí.


Bé anem per la recepta!

RACIONS: 4
FASE: CREUER I CONSOLIDACIÓ
CIVADA: sense segó de civada
TOLERATS: 1/2 CS ketchup per persona

Ingredients:

2 albergínies
200 gr. carn picada
1 ceba
1 tomàquet madur
1 all
sal
pebre
1 CC pebre vermell dolç o picant (al gust)
formatge ratllat light
2 CS ketchup light


Elaboració:
  • Tallar l'albergínia a rodanxes, salar i deixar en un escorredor 30 minuts (per treure l'amargor).
  • Pelar la ceba i l'all i picar menut juntament amb el tomàquet.
  • Sofregir les verdures en una paella amb una mica de sal i aigua. Deixar fer entre 10 i 15 minuts (afegint aigua de mica en mica si es queda sec).
  • Afegir la carn i remenar bé.
  • Salpebrar, afegir el pebre vermell i deixar fer fins que la carn estigui cuita i no quedi aigua a la paella. Procurarem desfer la carn amb una cullera per tal que no ens quedi compacta.
  • Triturar amb batedora la carn.
  • Pre escalfar forn a 200º.
  • Rentar les albergínies i col·locar en una plata de forn.
  • Posar unes gotes de ketchup sobre cada rodanxa.
  • Sobre el ketchup col·locar una muntanyeta de carn picada.
  • Cobrir amb formatge ratllat.
  • Fornejar a 180º uns 20 -25 minuts.
  • Servir calent.


Albergínies sobre placa de forn. Primer Ketchup, després carn i per último formatge ratllat.

3 comentaris :

  1. De dieta o no, no diria pas que jo a unes quantes per avui a l'aperitiu!!!

    ResponElimina
  2. Con la buena pinta que tiene no me puedo creer que sea para dieta. Estupendo y sanísimo.
    Besos.

    ResponElimina