Selecciona Idioma:   Cercar en aquest blog

dilluns, 3 de desembre del 2012

TOSTES D'ESCALIVADA (APTE PER A DUKAN)



Aquesta es una recepta tradicional que a casa es fa molt sovint perquè sempre bé de gust.
Quan no fèiem dieta, la tosta era de pa de pagès torrat i amanit amb sal i un bon raig d'oli d'oliva. Ara que em de controlar el que mengem la fem amb un "succedani" del pa que no queda malament del tot.
Aquest "pa" el faig servir també com a base per fer canapès. Als que no feu dieta, us animo a provar-ho d'aquesta forma. No és gaire calòric i així es compensa l'excés del que poseu a sobre.

L'escalivada es un plat típic català i aragonès que consta de verdures rostides: albergínies, pebrot, ceba i tomàquet. El nom prove del verb català escalivar, que significa rostir a la brasa.

Es pot escalivar amb una paella de ferro colat, directament a la flama de la cuina, sobre brases (barbacoa o foc a terra) o al forn. Queda molt més bo fet a la brasa però no tothom té la possibilitat. Jo ho faig al forn, es comode, net i pràctic.

Anem per la recepta!

RACIONS: 2
FASE: CREUER I CONSOLIDACIÓ
CIVADA: sense civada
TOLERATS: 1 i 1/2 CS maizena per persona

Ingredients:
Tosta:
1 ou
3 CS llet en pols
3 CS maizena
1/2 sobre llevat químic
1 CS formatge batut 0%
sal
orenga (opcional)

Escalivada:
4 pebrots vermells grans
2 albergínies
sal
1 CS oli d'oliva

Per muntar la tosta:
1 llauna d'anxoves

Elaboració:

Escalivada:

  • Pre escalfar forn a 200º.
  • Fer uns petits talls a les albergínies perquè es facin millor.
  • Rentar i col·locar en una plata de forn els pebrots i les albergínies.
  • Fornejar uns 20 minuts, donar la volta i deixar uns 25 minuts més.
  • Treure del forn i posar en un tupper tapat (també es poden embolicar en un drap o paper de diari). Això es fa perquè la pell es desenganxi més fàcilment.
  • Quan estigui freds, pelar totes dues verdures i retirar les llavors dels pebrots.
  • Tallar les verdures a tires primes.
  • Assaonar amb una mica de sal i oli d'oliva.

Tosta:

  • Pre escalfar forn a 200º.
  • Folrar una plata de forn amb paper vegetal.
  • Barrejar tots els ingredients (és normal que la massa sigui bastant líquida).
  • Estendre sobre la plata i fornejar fins que estigui daurat, entre 5 i 10 minuts segons el forn.
  • Deixar refredar sobre reixeta.

Muntatge:

  • Escórrer l'oli de les anxoves, passar-les per aigua i eixugar-les amb paper de cuina. Reservar.
  • Tallar la tosta en sis rectangles més o menys iguals.
  • Col·locar per sobre els pebrots i l'albergínia de forma decorativa.
  • Acabar amb una anxova sobre cada tosta.

9 comentaris :

  1. que no te seguía, te lo puedes creer?? con la del tiempo que llevas tu conmigo! esto es imperdonable, jejejeejej un besico wapa!

    ResponElimina
  2. Menudo colorido tan atractivo tiene esas tostas, Maryar, seguro que están deliciosas, te felicito.

    un besazo, preciosa

    ResponElimina
  3. sea en esta tosta especial o en una tipica de pan de pages con escalivada estan divinas
    peto

    ResponElimina
  4. Me encantan las tostas y con estos ingredientes para perder el sentido, besos.

    ResponElimina
  5. Una tosta riquisimaaaa de buena gana me llevaba un caxin para la cena,dice comemeee.
    Te ha quedado de lujo.
    Bicos mil wapa.

    ResponElimina
  6. Jo em menjaría aquesta escalivada fins i tot sense pa.
    Petons.

    ResponElimina
  7. Me encantan estas tostas de escalivada...una muy buena propuesta para cena de Sabado !!!!
    Besos
    Miguel
    lareposteriademiguel.com

    ResponElimina