Selecciona Idioma:   Cercar en aquest blog

dimarts, 18 de desembre del 2012

PASTÍS DE LLIMONA DUKAN I




Per fer aquest pastís em vaig inspirar en diferents receptes del web francès Dukanaute.
Em va resultar una mica difícil manipular la massa perquè al principi queda una mica líquida però després de passar per la nevera és molt més fàcil sobretot si sempre l'agafem amb el paper vegetal.
A casa va agradar molt, tot i que la vaig deixar una mica àcida (al meu gust) però en contrast amb la dolçor de la galeta quedava molt bona. Si us agrada més dolça, tastar la crema abans que qualli i afegir edulcorant al gust.
Amb aquesta base de galeta es poden fer diferents farcits al gust de cadascú: maduixa, xocolata, taronja...
Espero que us agradi.


RACIONS: 4
FASE: CREUER I CONSOLIDACIÓ
CIVADA: 2 CS segó de civada i 1 CS segó de blat per persona
TOLERATS: SENSE

Ingredients:

Per a un motllo rodó de 25 cm.
Massa:
4 CS segó de civada molt
2 CS segó de blat molt
1 CS llet descremada en pols
1 CC llevat químic
1 clara d'ou
1 petit suisse 0% (o 1 iogurt desnatat escorregut amb colador durant 30 minuts)
1/2 CC edulcorant
1 CC aroma vainilla
un polsim de sal

Crema:
suc de 3 llimones
20 cl aigua
edulcorant al gust
2 gr. agar agar
3 CS llet descremada en pols

Elaboració:
Massa:
  • Pre escalfar forn a 200º.
  • Barrejar llet en pols, segó i llevat.
  • Afegir el petit suisse i barrejar.
  • Afegir la clara d'ou, edulcorant i aroma. Amassar fins a forma una bola.
  • Estirar la bola de massa entre dos full de paper vegetal.
  • Deixar a la nevera mínim 30 minuts per que endureixi i poder manipular-la millor.
  • Col·locar la massa en un motlle rodó.
  • Fornejar uns 20 minuts.
  • Deixar refredar
  • Si és necessari, tallar les vores perquè quedi igualat 
Crema:
  • Barrejar el suc de llimona amb aigua, edulcorant i llet en pols i posar-lo al foc.
  • Quan comenci a bullir afegir l'agar agar i deixar 2 minuts.
  • Treure del foc i deixar refredar.
Muntatge:
  • Col·locar dues tires creuades de paper vegetal al motllo (per desmotllar millor) i posar la massa cuita al fons
  • Abocar la crema tèbia (important) per sobre la massa, deixar refredar i guardar a la nevera fins al dia següent.

 Barrejar els ingredients secs
Incorporar els ingredients humits
Estirar la massa entre dos full de 
paper vegetal
Col·locar la massa en un motlle rodó
Ja fornejat abans de farcir
Folrar motllo amb paper vegetal 
abans de farcir
Tarta ja farcida abans de guardar a la nevera








Salrito.com

10 comentaris :

  1. Hola guapa, acabo de encontrar tu blog y tus recetas son deliciosas e interesantes, así que con tu permiso me quedo a seguirte para no perderme nada y aquí me tendrás en cada publicación!
    Un beso
    http://recelandia.blogspot.mx/

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bienvenida con tu permiso me doy una vueltecita por tu blog.
      Muacs

      Elimina
  2. No sabia yo que se podian comer tantas delicias con esta dieta!!!

    Impresionada estoy!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si, la verdad es que no está nada mal (aunque se echa en falta la fruta, para que nos vamos a engañar).
      Muacs

      Elimina
  3. Muy buen pastel y muy buena explicación...felicidades !!!
    Feliz Navidad....un abrazo.
    Miguel
    lareposteriademiguel.com

    ResponElimina
  4. Respostes
    1. Jajaja, con todo lo que hay por aquí... esto es sólo una muesca, pero gracias.
      Muacs

      Elimina