Selecciona Idioma:   Cercar en aquest blog

divendres, 14 de desembre del 2012

PASTÍS DE XOCOLATA AMB TOFU I PLÀTAN DUKAN




Abans de fer la dieta no havia tastat mai el tofu, sabia que existia però mai m'havia sentit atreta per aquest aliment i molt menys coneixia les possibilitats que te a la cuina.

Què és el tofu exactament?

És un aliment elaborat amb llet de soja quallada i escorreguda que es presenta en forma de blocs rectangulars de color blanc i té una textura semblant al formatge fresc.

És molt baix en calories, per tant apte per qualsevol dieta d'aprimament. Gracies a la lecitina que conté, ajuda a reduir els nivells de colesterol a la sang i potencia la memòria.
No porta conservants, ni colorants ni productes químics i és molt aconsellable a la menopausa pel seu alt contingut en calci e isoflavones que tenen un efecte regulador d'estrògens.
Per la seva alta quantitat de proteïnes és un substitutiu de la carn en les dietes vegetarianes i la seva preparació és la mateixa que es faria amb ella: a la planxa, fregit, arrebossat, per fer mandonguilles, amb salsa...
No te gust de res, per tant es pot fer servir tant per plats salats com per plats dolços, agafarà el gust dels condiments que hi posem.

Ja fa un any que el vaig tastar per primera vegada i des de llavors he fet diferents coses amb ell.
Aquest pastís és un d'aquests experiments i en aquest cas, amb bon resultat (no sempre és així).
Em vaig basar en receptes de diferents webs i aquesta és la meva versió. És un pastís que queda una mica humit per dins, més semblant a un pastís de formatge que a un pa de pessic.

Espero que us agradi i si no el coneixeu us animeu a tastar-ho.

RACIONS: 2
FASE: CREUER I CONSOLIDACIÓ
CIVADA: sense segó de civada
TOLERATS: 1/2 CS de maizena i 1/2 CS de cacau per persona

Ingredients:

Pastís:
200 gr. tofu
100 ml. llet descremada
1 ou
2 clares d'ou
1 CS de maizena
1 CS de cacau desgreixat sense sucre
1 CS d'edulcorant apte per a cocció
1 CC de llevat químic
1 CC aroma de coco
Decoració:
2 CS formatge d'untar light (tipus Philadelphia)
unes gotes d'aroma de plàtan
colorant alimentari color groc

Elaboració:

Pastís:
  • Pre escalfar forn a 180º.
  • Barrejar tots els ingredients del pastís amb batedora.
  • Abocar en un motllo de silicona i fornejar a 180º uns 40 minuts.
  • Deixar refredar abans de posar la cobertura
Cobertura:
  • Barrejar amb una cullera el formatge amb l'aroma i colorant.
  • Decorar al gust.





Salrito.com

3 comentaris :

  1. con muy buena pinta, si señora!buen finde wapa!

    ResponElimina
  2. Costa una mica menjar el tofu, al menys sol, però ben barrejat amb altres aliments si està bo. Mai l'he tastat en un pastís.
    Petons.

    ResponElimina