Selecciona Idioma:   Cercar en aquest blog

dissabte, 29 de desembre del 2012

CANAPÈS VARIATS DUKAN

PATÉ D'ALBERGÍNIES AMB BASTONETS DE SÈSAM


CANAPÈS DE GALL D'INDI


CANAPÈS MARINERS


CULLERES DE POP GALLEC


Així va quedar la taula



S'apropa cap d'any i a tothom li ve de gust uns canapès per començar el sopar de festa. Si no volem afegir més calories del compte em de pensar en canapès sense salses ni maioneses.
Us porto alguns suggeriments, queden bonics, bons i són bastant saludables.
No es pot demanar més!

Per fer les culleres de pop em vaig inspirar en una recepta de Rosa Mari (Roski) fent servir la recepta que utilitzo habitualment per fer pop a la gallega.

En les receptes que faig servir petit suisse 0% (impossible de trobar aquí, jo els vaig comprar a Andorra) l'únic que heu de fer es deixar escórrer un iogurt natural descremat un mínim de 30 minuts.

Per les receptes que faig servir formatge d'untar a les fines herbes o carre frais fines herbes 0% (també el vaig aconseguir a Andorra) hi ha dues opcions:

  • Fer servir formatge d'untar light barrejat amb una barreja d'herbes: cibulet, julivert, alfàbrega, ceba... al gust i tot ben picat.
  • Fer nosaltres el formatge d'untar deixant escórrer una terrina de formatge batut 0% d'un dia per altre mínim i afegir les herbes. Aquesta opció és la més apte per a Dukan i també la més gustosa encara que surti una mia més cara. Podeu veure com es fa en aquest video de la Maria que ho explica molt bé.

Espero que us serveixi d'ajuda i tant si esteu a dieta com si no us animeu a tastar-ho.


RACIONS: 6
FASE: CREUER I CONSOLIDACIÓ
CIVADA: 1 CS de segó de civada i de blat a repartir entre 6 persones.
TOLERATS: 1 CS de lli mòlt a repartir entre 6 persones.

Ingredients:

Paté d'albergínies amb bastonets de sèsam
Paté:
1 albergínia
1 all
1 CS oli d'oliva
una mica de sal
Bastonets:
1 CS de segó de civada
1 CS de segó de blat
1 CS de lli mòlt
2 CS de llet en pols descremada
1 CC de llevat químic
1/2 a 1 petit swiss 0% (o iogurt escorregut més de 30 minuts)
1 CS de llavors de sèsam
1 polsim de sal

Canapès de gall d'indi (14 peces aprox.)
1 pebrot vermell
1 peça (380 gr.) de pit o pernil de gall d'indi
80 gr. formatge d'untar amb fines herbes light (4 carre frais fines herbes 0%)
escuradents

Canapès mariners (16 peces)
4 bastonets de surimi
12 llagostins cuits
80 gr. formatge d'untar amb fines herbes light (4 carre frais fines herbes 0%)
1 cogombre
pebre vermell dolç al gust 

Culleres de pop gallec (6 culleres + 1 platet de pop)
150 gr. de coliflor cuita
200 gr. de pop cuit
1 CS pebre vermell dolç
1/2 CS pebre vermell picant (opcional)
1 CS d'oli d'oliva
1 CC de vinagre de Xerès
sal
pebre blanc

Elaboració:


Paté d'albergínies amb bastonets de sèsam
Paté:

  • Rentar i tallar l'albergínia en cuadradets, salar, posar en un recipient apte pel microones tapat amb film.
  • Fer uns foradets al film perquè surti el vapor i cuinar al microones 12 minuts (fins que estigui tova, depèn de la potencia de l'aparell).
  • Posar l'albergínia amb la resta d'ingredients al got de la batedora.
  • Triturar fins que quedi una pasta fina. Deixar refredar.

Bastonets:

  • Pre escalfar forn a 180º.
  • Barrejar el segó de civada i blat, lli, llevat, sal i mitja culleradeta de sèsam.
  • Incorporar 1/2 petit suisse i amassar tot. Si la massa no enganxa i s'esmicola afegir una mica més de petit suisse. Ha de quedar una massa una mica enganxi fosa.
  • Dividir la massa en boletes de la mateixa mida i formar bastonets de forma similar fent rodolar les boles amb la ma com si fos plastilina.
  • Arrebossar cada bastonet amb llavors de sèsam i col·locar en una plata de forn folrada amb paper vegetal.
  • Fornejar uns 12 minuts, apagar el forn i deixar que els bastonets s'eixuguin vigilant que no es cremin (jo ho vaig deixar 10 minuts més dins del forn apagat).
  • Deixar refredar.

Canapès de gall d'indi:

  • Tallar el gall d'indi a rodanxes de 1/2 cm. de greixor.
  • Tallar el pebrot a tires llargues i amples i fer-ho a la planxa amb una mica de sal. No s'ha de fer gaire, ha de quedar al dente.
  • Un cop fet tallar a trossets rectangulars, hem de fer tenir el doble de talls de pebrot que de talls de gall d'indi.
  • Untar cada rodanxa de gall d'indi amb el formatge, col·locar el pebrot en forma de creu i subjectar amb un escuradents.

Canapès mariners:

  • Pelar els llagostins i espolvorejar amb pebre vermell. Reservar.
  • Tallar cada bastonet de surimi en 4 talls. Reservar.
  • Pelar el cogombre i tallar a rodanxes de 1/2 cm. aproximadament.
  • Untar cada rodanxa de cogombre amb el formatge 
  • Punxar un surimi i un llagostí i clavar sobre el cogombre. 
  • Repetir fina acabar.

Culleres de pop gallec:

  • Tallar el pop a rodanxes i adobar-lo amb l'oli, pebre vermell, pebre blanc, sal i el vinagre. Provar i afegir més quantitat de vinagre, sal o pebre vermell segons el nostre gust.
  • Escalfar 1 minut al microones i deixar refredar uns 30 minuts perquè agafi el gust de tots els ingredients.
  • Xafar la coliflor cuita fins obtenir un puré.
  • Salar al gust i afegir 1 culleradeta de l'amaniment del pop. Barrejar bé.

Muntatge:

  • Omplir cada cullera amb la coliflor amanida.
  • Col·locar una rodanxa de pop sobre cada cullera.
  • Ruixar amb la resta del suc del pop i servir.
  • El pop que ens sobra el presentem en un plat a part com a part de l'aperitiu.

3 comentaris :

  1. Un bonissim assortiment de canapes.

    feliç any nou 2013

    ResponElimina
  2. Quina varietat!!! jo els vull tastar tots, tenen una pinta sensacional.
    Que acabis de passar unes bones festes i que tinguis un feliç any nou.
    Un petonàs

    ResponElimina
  3. Fantasticos estos canapes,un lujo en tu mesa!!
    Peto

    ResponElimina