Selecciona Idioma:   Cercar en aquest blog

divendres, 23 de març del 2012

CUPCAKES GRANOTETA (CUPCAKES RANITA)





VER LA RECETA EN CASTELLANO

Aquests cupcakes són el resultat de les meves pràctiques amb el fondant. He descobert que el fondant tenyint perd l'elasticitat i no es pot modelar bé, a més, quan s'eixuga surten esquerdes.
Dit això, la propera vegada provaré altre tipus de pasta per modelar. A veure com queda!.
El cupcake es de xocolata. Si voleu la recepta heu de picar aquí. La buttercream es de taronja tenyida amb colorant alimentari blau i la granota sobre la fulla de nenúfar es de fondant.
Tot i les esquerdes estaven molt bons, així que ja sabeu, davantal i mans a la massa.

BUTTERCREAM DE TARONJA
Ingredients:
125 gr. de mantega sense sal a temperatura ambient
180 gr. de sucre glas
2 CS suc de taronja natural
colorant blau (per aquest cupcake)
Elaboració:
  • Barrejar tots el ingredients fins que quedi textura de pomada suau.

GRANOTETES DE FONDANT
Ingredients:
fondant verd clar
fondant verd fosc
fondant blanc
retolador negre de tinta comestible
expulsors en forma de cor petit i mitja
tallador rodo
estecas de modelar
colorant verd (opcional, per tenyir el fondant blanc)
maizena
1 pinzell
una mica d'aigua


Estecas


Expulsors / Expulsores


Fondant

Elaboració:
Per fer la granota tenim dues opcions: comprar els dos tons de fondant verd o tenyir el fondant blanc en dos tons diferents de verd. Si optem per tenyir el fondant, heu de tenir en compte que perd l'elasticitat i s'esquerda.
També podem fer nosaltres mateixos el fondant. Hi ha moltes receptes per Internet, però per aquestes quantitats a mi em surt més a compte fer servir el que ja esta fet i envasat. El que sobra, ben tapat amb paper film, es pot guardar fins un any.
Bé, comencem:
  1. Agafem el verd més fosc, l'estirem bé sobre una superfície enfarinada amb maizena perquè no s'enganxi i amb ajuda d'un tallador rodo, tallem tantes formes com fulles necessitem. A cada cercle li tallem un triangle (com un formatget). Reservem.
  2. Amb el verd més clar fem el mateix, estirem i amb ajuda dels expulsors tallem dos cors petits i dos cors mitjans per cada granota. Seran les potetes de davant i darrere. Reservem.
  3. Amb aquets mateix verd clar, modelem boles que seran el cos de la granota. Calculem la mida perquè siguin proporcionades amb les potetes. Amb ajut d'una esteca (ganivet) fem la boca. Reservem.
  4. Ara toca el fondant blanc. Hem de fer dues boletes per cada granota. Són els ulls. Amb el retolador dibuixem la nina d'els ulls.
  5. Anem ara a muntar la granota: amb ajuda del pinzell mullem la part de sota dels ulls i els enganxem a la part de dalt del cos. No s'ha de mullar gaire, teniu en compte que el fondant és sucre i es desfà.
  6. Mullem ara la part central de la fulla de nenúfar i enganxem les potetes (cors). Les petites davant, les mitjanes una a cada costat. La part punxeguda dels cors cap a dins.
  7. Per últim, mullem la part de sota del cos i l'enganxem a sobre les potetes.
  8. Deixar eixugar d'un dia per un altre (fins que estigui dur). Si hi ha humitat potser necessita més temps.

CUPCAKE
  • Per muntar el cupcake posem la buttercream per sobre amb ajut d'una màniga de pastisseria (representa l'aigua) i col·loquem la figureta de fondant per sobre.

RECETA EN CASTELLANO

Estos cupcakes son el resultado de mis prácticas con el fondant. He descubierto que el fondant teñido pierde elasticidad y no se puede modelar bien, además, cuando se seca aparecen grietas.
Dicho esto, la próxima vez, probaré otro tipo de pasta para modelar ¡ A ver como queda!.
El cupcake es de chocolate. Si queréis la receta tenéis que picar aquí. La buttercream es de naranja teñida con colorante alimentario azul y la rana sobre hoja de nenúfar es de fondant.
A pesar de las grietas estaban muy buenos, así que ya sabéis, delantal y manos a la masa.

BUTTERCREAM DE NARANJA
Ingredientes:
125 gr. de mantequilla sin sal a temperatura ambiente
180 gr. de azúcar glas
2 CS zumo de naranja natural
colorante azul (para este cupcake)
Elaboración:

  • Mezclar todos los ingredientes hasta que quede textura de pomada suave.


RANITAS DE FONDANT
Ingredientes:
fondant verde claro
fondant verde oscuro
fondant blanco
rotulador negro de tinta comestible
expulsores en forma de corazón pequeño y mediano
cortador redondo
estecas de modelar
colorante verde (opcional, para teñir el fondant blanco)
maizena
1 pincel
un poco de agua

Estecas

Expulsors / Expulsores

Fondant
Elaboración:
Para hacer la rana tenemos dos opciones: comprar los dos tonos de fondant verde o teñir el fondant blanco en dos tonos diferentes de verde. Si optamos por teñir el fondant, tenéis que tener en cuenta que pierde elasticidad y se agrieta.
También podemos hacer nosotros mismos el fondant. Hay muchas recetas por Internet, pero para estas cantidades, a mi me sale más a cuenta utilizar el que ya está hecho y envasado. El que sobra, bien tapado con papel film, se puede guardar hasta un año.
Bien, comenzamos:
  1. Cogemos el verde más oscuro, lo estiramos bien sobre una superfície enharinada con maizena para que no se enganche y con ayuda de un cortador redondo, cortamos tantas formas como hojas necesitamos. A cada círculo le cortamos un triángulo (como un quesito). Reservamos.
  2. Con el verde más claro, modelamos bolas que serán el cuerpo de la rana. Calculamos el tamaño para que sean proporcionales con las patitas. Con ayuda de una esteca (cuchillo) hacemos la boca. Reservamos.
  3. Ara toca el fondant blanco. Tenemos que hacer dos bolitas para cada rana. Son los ojos. Con el rotulador dibujamos la pupila de los ojos.
  4. Ahora vamos a montar la rana: con ayuda del pincel mojamos la parte inferior de los ojos y los pegamos a la parte superior del cuerpo. No se ha de mojar mucho, tened en cuenta que el fondant es azúcar y se deshace.
  5. Mojamos ahora la parte central de la hoja de nenúfar y pegamos las patitas (corazones). Las pequeñas delante, las medianas una a cada lado. La parte punchiaguda de los corazones hacía dentro.
  6. Por último, mojamos la parte inferior del cuerpo y la pegamos sobre las patitas.
  7. Dejar secar de un día para otro (hasta que esté duro). Si hay humedad quizás necesita más tiempo.

CUPCAKE RANITA
  • Para montar el cupcake, ponemos la buttercream por encima con ayuda de una manga pastelera (representa el agua) y colocamos la figurita de fondant por encima.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada