Selecciona Idioma:   Cercar en aquest blog

divendres, 1 de març de 2013

PASTÍS MUSELINA DE TARONJA DUKAN





Aquestes postres son una de les receptes del llibre Las Recetas Dukan del Dr. Pierre
El primer que em va sobtar és que fa servir suc de taronja, ingredient prohibit segons la dieta Dukan i ho fa ser en una recepta catalogada com a postres aptes per a PP (proteïnes pures). Bé vaig consultar una mica per Internet i l'únic que vaig treure en clar és que el suc llimona esta permès en petites quantitats com a condiment, cosa que ja sabia. Així doncs em quedava igual.
Els valor nutricionals de tots dos sucs pel que fa a la dieta Dukan son:

Suc de taronja per 100 gr.  Suc de llimona per 100 gr. 
61,3 Kcal.  17,7 Kcal. 
1,1 Proteinas  0,44 Proteïnes 
11, 4 Hidrats de Carboni  2 Hidrats de Carboni 
0,39 Greixos  0,19 Greixos 
147 Aigua 58,4 Aigua


Veient això, a mi la cosa em queda clara, suc de taronja no o en tot cas, si no ets un "taliban" de la dieta, molt de tant en tant i contant-lo com un tolerat.

Després de llegir tot això imagino que comprendreu per què no m'agrada aquest llibre. Si haig de ser sincera us haig de dir que no val la pena comprar aquest llibre per tres raons:
1 - Gran part de les receptes no estan complertes, falten temps, ingredients o fan servir ingredients dubtosos.
2 - La majoria de plats que surten ja els teniu per internet i millorats.
3 - L'us indiscriminat que fa d'ous i tolerats.
Reconec que el vaig adquirir amb molt d'interés i em va defraudar molt però ja que el tinc intento aprofitar-ho adaptant les receptes que no m'acaben de fer el pes.

Bé, al final la recepta la vaig fer tal qual i encara que estava bona (té una textura mig de pa de pessic mig flam)... amb la quantitat de tolerats que porta penso que no val la pena encara que estigui bo. Això si, penso que és pot fer una versió més apta i no trigaré gaire en fer-la.

Aquí teniu la recepta:


RACIONS: 4
FASE: PP, CREUER I CONSOLIDACIÓ
CIVADA: SENSE CIVADA
TOLERATS: 1 i 1/2 CS maizena (20gr.)  i 1 i 1/2 nata o llet Ideal per persona

Ingredients:
1 taronja
1 ou
1 CS edulcorant en pols
3 CS edulcorant líquid apte per a cocció
80 gr. maizena (unes 6 CS)
6 CS nata 5% (jo la vaig substituir per llet Ideal 5%)
3 clares d'ou

Elaboració:
  • Pre escalfar forn a 120º (jo recomano fer-ho a 180º i fornejar uns 20 minuts perquè a 120º a mi em va trigar en fer-se 1 hora).
  • Ratllar la pell de la taronja i reservar.
  • Esprémer la taronja i reservar el suc.
  • Separar les clares dels rovells i muntar les clares a punt de neu fort.
  • Batre els rovells amb l'edulcorant fins que escumegi.
  • Afegir la maizena i la nata i batre bé perquè no quedin grumolls.
  • Afegir el suc i la ratlladura de taronja.
  • Incorporar les clares a poc a poc perquè no baixin gaire.
  • Posar en un motllo i fornejar uns 20 minuts.
  • Deixar refredar en motllo i servir fred.





Salrito.com

6 comentaris :

  1. Que rico ..............te quedo estupendo..................................un bico

    ResponElimina
  2. He sentit a parlar molt d'aquesta Dieta i conec gent que l'han feta i els hi ha anat força be. Moltes vegades he volgut provar però no m'ha acavaba d'aclarir del tot, potser perque no estava prou convençuda. De moment aquesta recepta promet molt perque l'aspecte es fantàstic. Segur que m'animo a fer-ho, encara que tinc un dubte, em pot dir quins son els edulcorants en pols i els aptes per coccio... jo apart de l'estevia que es l'edulcorant que faig servir i la sacarina i espartamo no en conec cap mes.
    Fins aviat!!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si utilitzes stevia, cap problema perquè es pot utilitzar tant en preparacions fredes com calentes i és totalment apta. Jo no el faig servir perquè a casa no els agrada el gust que té.

      El aspartam només es pot fer servir en preparacions fredes perquè a més de 30º perd les seves propietats i dóna mal gust a les preparacions.

      La sacarina és apta per preparacions fredes i calentes però té alguna caloria. De tota manera, tampoc s'utilitza tanta com perquè afecti la dieta. En el meu cas és el que utilitzo, concretament la sacarina líquida Hacendado (Mercadona) perquè no és cara i li tinc agafat ja el punt de dolçor.

      En el teu cas, com t'he comentat, seguiria amb stevia sense problemes adaptant la quantitat al gust (provant les masses abans de cuinar).

      I la dieta, en el meu cas m'ha anat molt bé amb més de 40 kg. perduts en 1 any i mantenint tot i algun pecat darrerament. Tots els anàlisis mèdics correctes i bé...
      jo no et puc parlar malament d'ella vist el resultat.

      Elimina
  3. quina bona pinta!! i es apta per tothom!?' apuntat! petons

    ResponElimina
  4. Potser la seva textura es una mica com un puding, oi? Segur que està molt bo.
    Petons.

    ResponElimina