Selecciona Idioma:   Cercar en aquest blog

divendres, 25 de gener del 2013

SCONES

Whole kitchen en su Propuesta Dulce para el mes de Enero nos invita a preparar un clásico escocés Scones - Whole Kitchen a la seva proposta dolça pel mes de Gener ens convida a preparar un clàssic escocès: Scones

SCONES

SCONES AMB MELMELADA DE TOMÀQUET I PERNIL

Mai havia sentir parlar d'aquests panets, segurament perquè no conec gaire els costums de la Gran Bretanya i de l'hora del te només sé que es fa a les cinc i que és com un berenar. El que no sabia és que aquest "berenar" té una serie d'entrepans i dolços típics i que un d'aquest son els Scones.
Els Scones són uns panets que es serveixen oberts per poder farcir amb melmelada i una nata molt espesa anomenada clotted cream (Nosaltres l'hem pres més a gust d'aqui, amb melmelada de tomàquet i pernil ibèric).

Normalment no porten res més que farina, mantega i sucre però es poden afegir alguna fruita com panses o prunes. Jo els he fet amb panses i una mica de xocolata blanca ratllada.

Han quedat molt plans, suposo que vaig estirar massa la massa, però de gust son molt bons sempre que agradi el gust de la mantega. Personalment, prefereixo panets més salats, però per això estem per tastar-ho tot i poder opinar.

Anem per la recepta!

Ingredients:

240 gr. de farina
4 CC llevat químic
50 gr. mantega
50 gr. sucre
125 ml llet
1 ou
50 gr. panses sense pinyol
2 onces de xocolata blanca ratllada

Elaboració:
  • Pre escalfar forn a 180º.
  • Barrejar la farina amb la mantega i el sucre amb els dits fins aconseguir unes molles.
  • Fer un forat al centre per posar l'ou batut amb la llet.
  • Barrejar fins obtenir una massa suau.
  • Afegir les panses i la xocolata i barrejar bé.
  • Estendre la massa entre dos fulls de paper vegetal enfarinats fins que quedi amb un gruix d'un centímetre i mig més o menys.
  • Tallar amb un talla pastes rodo i col·locar els escones sobre una placa de forn folrada amb paper vegetal.
  • Pintar amb rovell d'ou batut i fornejar a 180º uns 15 minuts.
  • Deixar refredar sobre una reixeta.
1. Farina barrejada amb el sucre i mantega

2. Amb l'ou batut i la llet

3. Amb les panses i la xocolata sense barrejar

4. Massa ja barrejada

5. Estirar entre dues fulles de paper vegetal
6. Ja tallats al forn

5 comentaris :

  1. y yo que todavía no los he echo!! menos mal que tengo todo el día de hoy para ponerme manos a la obra! los tuyos estupendos!

    ResponElimina
  2. A la meva mare la torna'n boja, llastima que esta lluny l'hi hauria fet, tan quedat molt bé. Petons.

    ResponElimina
  3. Me gusta la opción del jamón y el tomate, de una manera u otra acompañarlos de salado y para finalizar dulce perfectos.
    Un saludo

    ResponElimina
  4. Ricos no, riquísimos!! Menuda piiiiiiiiinta que tienen!!!

    Un besito,
    Sandra con Cake

    ResponElimina