Selecciona Idioma:   Cercar en aquest blog

divendres, 18 de gener de 2013

GALL DINDI AGREDOLÇ (APTE PER A DUKAN)



Whole Kitchen, en la seva Proposta Salada per al mes de Gener , ens convida a preparar Porc Agredolç.

És un dels meus plats favorits sempre que menjava xinés però clar, molt light no és, així que fa molt temps que no el menjava i encara que resultava temptador no em venia de gust saltar-me la dieta en aquest moment. Després dels excessos de les festes i totalment conscienciada en portar-me bé, no em quedava més remei que adaptar-la per poder-la menjar.

Així doncs la meva versió dukanitzada esta feta amb carn de gall d'indi i sense fruits secs ni fruita. Tot i així va quedar molt bona, de fet em va sorprendre el resultat i sens dubte aquest plat el tornaré a fer. L'única pega que te, és la quantitat de tolerats que hi porta, que fa que no sigui un plat per fer tot sovint si no de tant en tant i sempre que no us afectin els tolerats a la dieta.

Anem per la recepta!

RACIONS: 4
FASE: PV - CREUER I CONSOLIDACIÓ
CIVADA: SENSE
TOLERATS: una mica menys de 1 CS salsa de soja, una mica menys de 1/2 CS maizena, 1/4 CS lli, 1/4 CS llevat de cervesa, 1/4 oli oliva per persona

Ingredients:

1 Kg de carn de gall d'indi (en el meu cas contracuixa desossada)
unes gotes d'aroma d'ametlla
1 CC pols Bolero gust mandarina (es pot substituir per aroma de pinya o taronja)
1 pebrot verd
1 ceba
1 pastanaga
1/2 pebrot vermell
1 CS oli d'oliva

Arrebossat:
1 CS lli molt
1 CS llevat de cervesa
1 CS maizena
1/2 CC llevat químic
1 got d'aigua

Salsa:
120 ml. brou de pollastre
3 CS salsa de soja
1 CS edulcorant líquid apte per a cocció
2 CS vinagre de poma
2 CS ketchup light
1 CC gingebre en pols
1 CC maizena

Elaboració:
  • Tallar la carn a tires.
  • Rentar i tallar les verdures: pastanaga a lamines (amb un pelador de patates), ceba en juliana (tires primes), pebrots a cuadradets.
  • Preparar l'arrebossat barrejant tots els ingredients.
  • Passar la carn per aquesta preparació i col·locar-la sobre una plata de forn folrada amb paper vegetal.
  • Fornejar a 200º uns 10 minuts.
  • Posar tots els ingredients de la salsa menys la maizena en un caçó i escalfar a foc lent.
  • Diluir la maizena en una mica d'aigua freda e incorporar a la salsa. Remoure i deixar al foc fins que espesseixi. 
  • Quan la carn estigui feta, retirar del forn.
  • Escalfem un wok (en el meu cas paella perquè no tinc wok) amb una mica d'oli d'oliva.
  • Afegim les verdures i deixem fer uns 3 minuts sense parar de remoure.
  • Afegir la carn i la salsa, remoure bé i deixar fer uns 5 minuts més.
  • Servir calent.

Detall del tall de les verdures


Carn arrebossada a punt d'entrar al forn


Salsa reduint-se al foc

17 comentaris :

  1. Tiene que estar bien rico, y es más sano, tomo nota.
    Un besito.

    ResponElimina
  2. Yo pensé en hacerlo igualmente con pavo, pero Marc se emperretó en que lo hiciera con cerdo. Pues hale... cerdo!
    Te ha quedado muy bien.
    Besitosssssssss

    ResponElimina
  3. No hay nada como la imaginación al poder . me gusta tu versión Dukan.
    Besos!!!

    ResponElimina
  4. Me encanta el toque agridulce, le da un sabor diferente y muy agradable.

    ResponElimina
  5. Ei, jo també he intentat fer la recepta el més lleuger possible, només enfarinant la carn amb maizena i saltejant-ho tot amb poc oli. I m'ha agradat el resultat, no ha d'estar renyida l cuina amb la salut. Besades i enhorabona.

    ResponElimina
  6. Deliciosa receta guapa, el toque agridulce es perfecto!
    Un beso

    ResponElimina
  7. A mi me encanta el menjar xinés fet a casa, aquesta versió teva sembla una delícia. Petons.

    ResponElimina
  8. Genial que l'hagis pogut adaptar a Dukan!! Molt bo. Petons

    ResponElimina
  9. Ooohhh que delicia seguro estaba de vicio me encanta tu version Dunkan.
    Bicos mil y feliz finde wapa.

    ResponElimina
  10. Les adaptacions de les receptes als nostres gustos i necessitats donen vida a la cuina. M'agradat la ideia de fer-ho amb gall d'indi i coure'l al forn. Petons,
    Pilar

    ResponElimina
  11. Este mes no he podido hacer la receta y me he quedado con las ganas porque me encanta este tipo de cocina. con pavo no lo he probado yo lo haré con pollo algún día.
    te ha quedao estupendo, seguro que triunfó en la mesa.
    un beso

    ResponElimina
  12. Buenas tardes, me parece delicioso y muy sano. Me quedo en tu cocina de seguidora con tu permiso.Besos

    ResponElimina
  13. Crec que provare la teva opció, m'agradaria més segur, em sembla molt més sana.

    Salutacions

    ResponElimina
  14. Muy rico y esa salsa es una maravilla.

    ResponElimina
  15. Menuda pinta más jugosa y rica. Me lo apunto.
    Besos.

    ResponElimina