Selecciona Idioma:   Cercar en aquest blog

dijous, 7 de febrer de 2013

PETXINES DE PELEGRÍ FARCIDES (APTES PER A DUKAN)



Aquest va ser el nostre primer plat de diumenge i ens va agradar força. No té cap misteri, una beixamel especiada amb peix i un cop de forn.
És un bon plat per dies festius, no gaire complicat de fer (es pot deixar preparat el dia d'abans, inclús es pot congelar) i que llueix molt a taula ja que presentades així queden molt boniques a més de bones.

RACIONS: 2
FASE: PP, CREUER I CONSOLIDACIÓ
CIVADA: SENSE CIVADA
TOLERATS: 1/2 CS maizena per persona

Ingredients:
Brou:
2 petxines de pelegrí
2 llagostins
2 gambes
1 tall de lluç
1 tall de rap
1 trosset d'api
1 pastanaga
1 ceba
Salsa:
1 CS de maizena
1/4 l. de llet descremada
1/4 l. brou de peix (el que hem fet)
un polsim de nou moscada
un polsim de pebre blanc
un polsim de pebre vermell dolç
un polsim de comí mòlt
sal

Elaboració:

Brou:
  • Coure el peix i el marisc en una cassola amb 1 llitre d'aigua.
  • Colar reservant el brou.
  • Deixar refredar el peix i marisc, pelar i esmicolar petit (la carn de les petxines jo l'he triturat amb batedora perque és més dura). Reservar.
Salsa:
  • Barrejar tots els ingredients de la salsa i deixar al foc lent fins que espesseixi (uns 15 minuts). Reservar.
Petxines de pelegrí:
  • Barrejar la salsa amb el peix esmicolat i deixar fer uns 15 minuts a foc lent.
  • Omplir les closques (o com en el meu cas, motllos de vidre), espolvorejar amb formatge ratllat i gratinar fins que estiguin daurats.
  • Servir calent.

Peix ja refredat a punt per esmicolar

Salsa barejada amb el peix
Petxines farcides abans de gratinar

13 comentaris :

  1. No se porque hoy no me ha traducido el ordenador tu receta, pero en todo caso te digo que se ve bien bueno,

    ResponElimina
    Respostes
    1. Creo que ya lo he solucionado, estas cosas de la técnica son un misterio.
      Gracias

      Elimina
  2. uy, la primera foto esta un poco descentrada, no?? pero aún así, la receta es de 10!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Pues si, salió bastante chunga (reconozco que como fotografa soy un desastre) pero no tenía otra mejor :(

      Elimina
  3. Jo les faig "gairebé" igual que tu, i mira que queden boníssimes!

    ResponElimina
  4. Hola Maryar se ven muy sencillitas así explicadas paso a paso, tomo nota que parecen muy ricas....besitosssss guapa

    ResponElimina
  5. Me encanta la receta y la presentacion con tu permiso tomo nota ,por cierto se me estan antojando esas conchas que cucas.
    Bicos mil wapa.

    ResponElimina
  6. Te quedo muy bien este primer plato y acompañados de tallarimis hacemos un gran plato Dukan................un bico

    ResponElimina
  7. Qué bones! Una recepta perfecta i m'ha paregut molt graciós el recipient! jeje
    petons

    ResponElimina
  8. Tiene que estar delicioso y además se puede preparar con antelación, perfecto.
    Un besito.

    ResponElimina
  9. Hola!

    Acabo de conocer tu blog y me parece fabuloso. Me quedo por tu cocina para aprender todo lo que hagas.

    Yo he empezado uno, hoy mismo, te paso el enlace por si me quieres conocer:

    http://silopruebotecuento.blogspot.com.es/

    Saludos!!!!

    ResponElimina
  10. mmmmm que súper bueno. Acabas de despertar mi gula

    Un abrazo

    ResponElimina