Selecciona Idioma:   Cercar en aquest blog

dilluns, 6 de maig del 2013

TERRINA DE BACALLÀ I PORROS (APTE PER A DUKAN)




























Avui toca una recepta del taller de Terrines de la botiga Gadgets & Cuina al qual vaig assistir la setmana passada.
En aquest cas serà una terrina light però no per això menys gustosa. Estar a dieta no signifia menjar malament o de forma avorrida, simplement et porta una mica més de temps a la cuina.
Aquest tipus de menjars és molt agraït perquè el pots preparar amb antelació ia la nevera et aguanta diversos dies. A més són ideals per portar en un tupper bé sigui per menjar a l'oficina o per a un dia de pícnic.
Pels que no estigueu a dieta podeu substituir la llet desnatada per nata líquida per cuinar (18% matèria grassa) i llest.

Anem a cuinar!

RACIONS: 4
FASE: CREUER I CONSOLIDACIÓ
CIVADA: SENSE CIVADA
TOLERATS: SENSE

Ingredients:
3 porros
1 pastanaga
200 gr. bacallà al punt de sal
3 ous
200 ml. llet desnatada
sal
pebre
gingebre
1 fulla de llorer

Elaboració:
  • Tallar els porros a rodanxes i les pastanagues a trossets petits.
  • Sofregir la verdura en una paella amb aigua i sal a foc lent fins que estigui fet, a mi em porto uns 20 minuts. (Si no esteu a dieta podeu fer el sofregit amb oli d'oliva).
  • Posar el bacallà en un cassó, cobert d'aigua amb una fulla de llorer i deixar a foc lent.
  • Retirar just quan comenci a escumar (volem confitar, no coure).
  • Nota: Si s'utilitza bacallà esqueixat no cal fer aquest pas, es sofregeix lleugerament amb les verdures, un parell de minuts.
  • En un bol, batre els ous amb la nata.
  • Afegiu verdures, bacallà, pebre, gingebre, julivert i triturar.
  • Greixar lleugerament un motlle de silicona amb unes gotes d'oli d'oliva esteses amb paper vegetal.
  • Abocar la preparació en el motlle i coure al forn a 180 º uns 35 minuts.
  • Nota: També es pot fer en microones, en aquest cas serien uns 8 - 10 minuts a màxima temperatura. El gust canvia lleugerament.
  • Desemmotlleu i servir acompanyat d'una salsa de la nostra elecció (jo també ho he decorat amb una mica d'escalivada de pebrot i ceba).

4 comentaris :