Selecciona Idioma:   Cercar en aquest blog

dimecres, 22 de maig del 2013

PIRULETES DE XOCOMADUIXA (APTE PER A DUKAN)




La recepta d'avui neix d'una improvisació per complimentar a una amiga que vindría a prendre cafè a casa i al final no va poder ser (això és el que et vas perdre Gise, jeje).
Volia oferir-li alguna cosa dolça però que no impliqués pecar, ja que últimament no estem fent la dieta gens bé : (
Així que se'm va acudir fer un braç de gitano fàcil i ràpid de fer.
La idea va ser fer-ho de vainilla amb crema però vaig pensar que no donaria temps a que la crema es refredés així que ... canvi de versió!
Al final seria de maduixa i xocolata (no em demaneu el per què, igual era perquè estava escoltant música cubana i el meu cervell va fer una espècie de relació música, pel · lícula, cuina).
Total que al final va acabar sent de maduixa amb falsa xocolata blanca. La gràcia està en la presentació, una mica més sofisticada del que és habitual, que va fer que el meu fill i el meu marit salibaran sense haver-ho tastat encara :)

No m'allargo més, aquí va la recepta.

RACIONS: 4
FASE: CREUER I CONSOLIDACIÓ
CIVADA: SENSE CIVADA
TOLERATS: 1/4 CS maizena per persona

Ingredients:

Braç de gitano:
2 rovells
3 clares
1 CS maizena
un pessic de sal
1 CC aroma de maduixa
1 CS edulcorant líquid apte per cocció
colorant alimentari vermell

Farciment (falsa chocolata blanca):
6 CS llet en pols desnatada
2 CS edulcorant líquid apte per cocció
unes gotes d'aroma de xocolata blanca
llet desnatada

Altres:
Escuradents llargs per fer les piruletes

Elaboració:
Braç de gitano:
  • Pre escalfar forn a 180º.
  • Muntar les clares amb la sal a punt de neu fort.
  • En un altre bol, batre els rovells amb l'edulcorant i aroma.
  • Afegir la maizena als rovells i barrejar bé.
  • Incorporar les clares amb moviments envoltants a la barreja de rovells perquè no baixin gaire.
  • Afegir el colorant al gust.
  • Estendre sobre una safata de forn folrada amb paper vegetal i coure al forn a 180 º uns 15 minuts.
  • Un cop fornejat, retirar el paper vegetal i reservar enrotllat perquè no perdi forma.
Farciment:
  • Barrejar la llet en pols amb l'edulcorant, unes gotes d'aroma de xocolata i una mica de llet líquida (S'ha d'aconseguir una crema ni molt líquida ni molt espessa).
  • Afegir més llet líquida o en pols fins a aconseguir textura desitjada.
Muntatge:
  • Estendre el braç de gitano.
  • Estendre la crema per sobre i enrotllar.
  • Folrar amb film i guardar a la nevera, mínim una hora.
  • Retirar el film i tallar a rodanxes.
  • Punxar dues rodanxes de braç de gitano a cada escuradents.
  • Servir fred.






Salrito.com

6 comentaris :

  1. Queden molt xules, Maryar! I ha de ser una dolços molt bona, amb l'aroma de maduixa!

    ResponElimina
  2. que boniques t'han quedat aquestes piruletes! genial! petons

    ResponElimina
  3. Mmmmmm, que ricas y bonitas te han quedado esta piruletas!!

    Un besito,
    Sandra von Cake

    ResponElimina
  4. Que vistoses aquestes piruletes!!! Una abraçada!

    ResponElimina
  5. Carai, una gran temptació i alliberades de culpa... què més es pot demanar! molt xules. Una abraçada

    ResponElimina