Selecciona Idioma:   Cercar en aquest blog

dijous, 16 de maig del 2013

LIONESES DE CREMA (APTE PER A DUKAN)






La recepta d'avui és una adaptació per Dukan de les lioneses o profiteroles.

Originalment, les profiteroles era una preparació en forma de puré que es feia a les cases humils per aprofitar les sobres de pa, sopa, salses, verdures, etc. El seu nom ve d'aquí, aprofitar = profiter.
Amb el temps la recepta es va refinar, se li va afegir mantega, sucre. Se li va donar una forma bonica i es va acabar omplint les boletes amb nata, crema o xocolata i servint com a postres. Van deixar de ser un menjar d'aprofitament i van prendre el nom de la ciutat que les va popularitzar, Lió (profiteroles lyonnaises).
Actualment es comercialitzen tant farcides de sabors dolços com de salats (encara que són molt més populars les dolces).

Com totes les receptes adaptades, no espereu que el sabor sigui idèntic perquè és impossible. El resultat queda bo (o segons el meu marit, exquisit) i és unes postres que podem preparar si tenim gent a casa. No sabran si és Dukan o no i segur que els agrada.

Jo he fet un farciment de crema pastissera, però el podeu omplir de mousse de qualsevol gust, púding de xocolata o qualsevol farcit salat.

Anem a posar-nos mans a l'obra!


RACIONS: 4
FASE: PP, CREUER I CONSOLIDACIÓ
CIVADA: SENSE CIVADA
TOLERATS: 1/4 maizena per persona


Ingredients:
Lioneses:
2 ous
1 CC de maizena
6 CS de llet desnatada en pols
1 CC d'edulcorant en pols
1yogurt 0%
1 polsim de llevat químic

Crema:
200 cl. de llet descremada
1 rovell d'ou
1 CC maizena
1 CC de vainilla
unes gotes d'aroma de vainilla
1 CS d'edulcorant en pols

Elaboració:
Lioneses:
  • Preescalfar el forn a 180º.
  • Deixar escórrer el iogurt en un colador durant una hora, necessitem que agafi una consistència semblant a un petit suisse.
  • Passat aquest temps, barrejar tots els ingredients i abocar en motllos de magdales petits (jo els vaig comprar a un bazar chinés).
  • Fornejar a  180 º uns 15 minuts.
  • Desmotllar i deixar refredar sobre una reixeta.
Crema:

  • Dissoldre la maizena en la llet freda.
  • Batre el rovell i afegir llet i resta d'ingredients.
  • Possar en un bol apte pel microones i cuinar 2 minuts.
  • Treure del microones, batre i deixar 40 segons més. Repetir aquest pas fins que la crema s'espeseixi.
  • Cobrir amb film (ha de tocar directament la crema per evitar que es formi un tel dura per sobre) i deixar refredar..
Muntatge:
  • Tallar les lioneses per la meitat.
  • Omplir amb la crema i deixar a la nevera unes hores.
  • Escampar edulcorant en pols en el moment just de servir.

Així queden les lioneses acabade de sortir del forn. En aquest cas eren motllos petits. Així queden més maques i es poden menjar d'un sol mos.




Salrito.com

4 comentaris :

  1. Que buena pinta tienen Mary!! Para chuparse los dedos!!

    Un besito,
    Sandra von Cake

    ResponElimina
  2. Les lioneses m'agraden molt i, si a sobre són una mica "dietètiques" no es pot demanar més!

    ResponElimina
  3. oh, Maryar! Quina bona pinta! Les de crema són les que més m'agraden. En canvi les de trufa... no m'acaben de. Així que les teves... les tastaria immediatament!! Petonets

    ResponElimina