Selecciona Idioma:   Cercar en aquest blog

divendres, 10 de maig del 2013

COR DE MADUIXA (APTE PER A DUKAN)




Estem a les portes del cap de setmana. Així que, us proposo unes postres vistoses, fàcils i fresques que podeu fer avui i gaudir-les durant el finde.
La idea em va venir d'un taller de cuina al qual no vaig poder assistir, però la fotografia em va cridar molt l'atenció i em vaig prometre a mi mateixa, intentar dukanizarla i fer-la el més semblant possible.
Aquesta és la imatge:
No és més que un braç de gitano farcit d'una mousse. La gràcia esta en el muntatge. Sens dubte per la vista també es menja :)

Per fer-ho caldrà un motllo desmuntable en forma de cor (el meu dels xinesos). Si no el teniu, es pot fer igual motllo rodó.
La recepta del braç de gitano és la que utilitzo sempre però a la web hi ha altres versions igual de bones amb alguna variació d'ingredients que són igualment vàlides. Només cal anar provant i triar la que més ens agradi.
Com farcit he utilitzat una mousse de maduixa però com sempre, l'aroma que s'afegeixi és a gust del consumidor;)
La veritat és que va tenir molt èxit i prometo tornar a fer-la intentant que quedi una miqueta millor, ja se sap que les primeres vegades no sempre surt tot a la perfecció.
Aquí està la recepta!

RACIONS: 4
FASE: CREUER I CONSOLIDACIÓ
CIVADA: SENSE CIVADA
TOLERATS: 1/3 CS maizena i 1/4 CS cacau per persona

Ingredients:
Braç de gitano:
2 ous
2 clares
una mica de sal
Mousse:
225 gr. formatge fresc batut 0%
1 iogurt desnatat amb maduixes o de sabor maduixa
3 clares d'ou
3 CS edulcorant
5 fulls de gelatina
1 CC aroma de maduixa (aprox.)
colorant alimentari vermell

Elaboració:
Braç de gitano:
  • Pre escalfar forn a 180º.
  • Separar clares dels rovells i muntar totes les clares amb la sal (un polsim) a punt de neu fort. Reservar.
  • Batre els rovells fins que escumeixin.
  • Barrejar rovells amb les clares a poc a poc perquè no baixi molt.
  • Estendre la massa sobre una plata de forn folrada amb paper vegetal.
  • Fornejar uns 8 minuts (s'ha d'anar en compte perquè es crema de seguida).
  • Retirar el paper i enrotllar perquè prengui forma abans que es refredi. Reservar.
Mousse:
  • Hidratar la gelatina en aigua freda, 5 minuts.
  • Muntar les clares a punt de neu molt fort.
  • En un altre bol barrejar el formatge, iogurt, edulcorant, colorant i aroma.
  • Escórrer i escalfar 20 segons la gelatina al microones.
  • Barrejar la gelatina amb dues o tres cullerades de la barreja de formatge per temperar.
  • Barrejar totalment la gelatina amb la barreja de formatge.
  • Afegir les clares amb suavitat, amb moviments de baix a dalt fins que estiguin totalment integrades.
  • Deixar a la nevera 2 hores.
Muntatge:
  • Desenrotllar el pa de pessic, estendre la mousse per sobre i tornar a enrotllar.
  • Envolcallar amb film de cuina perquè no es deformi i deixar a la nevera 1 hora. 
  • Preparar un motllo en forma de cor forrant-lo amb paper vegetal, film o acetat.
  • Tallar el braç de gitano a rodanxes i col · locar al voltant del motlle, pegades a les parets.
  • Omplir el centre amb la mousse restant.
  • Cobrir amb film i deixar a la nevera d'un dia per l'altre.
  • L'endemà desemmotllar i servir. 






Salrito.com

6 comentaris :

  1. que buena idea para una tarta! genial en todos los aspectos!

    ResponElimina
  2. juuuass i aixo es de regim??! quina pinta per favor....me'l menjaria sencer ara mateix! petons

    ResponElimina
  3. i no hi poses cap tipus de farina en la massa del braç de gitano?

    ResponElimina
    Respostes
    1. En aquest cas no, perquè a la dieta Dukan no està permesa la farina. Es evident que no queda tant esponjós com un braç de gitano fet amb farina però tampoc sembla de dieta. La veritat és que a casa ens agrada molt i es pot farcir de moltes coses diferents.

      Elimina
  4. Moltes gràcies pel premi, amb el teu permís em passejaré una estona pel teu racó per mirar totes les coses bones que tens.
    Muacs

    ResponElimina