El fricandó és un plat tradicional de la cuina catalana que és fa a base de filets fins de carn de vedella arrebossada i fregida, feta amb una salsa amb bolets. (Més informació aquí).
A casa sempre ha estat un plat estrella sobretot perquè es pot i s'ha de mullar pa. Estant a dieta és més difícil però sempre us podeu donar un gran gust amb una llesca de Pa de civada o amb la coca Dukan.
És un plat una mica més laboriós dels que acostumo a publicar però val la pena i queda ideal en un dinar festiu.
Aqui està la recepta!
RACIONS: 4
Ingredients:A casa sempre ha estat un plat estrella sobretot perquè es pot i s'ha de mullar pa. Estant a dieta és més difícil però sempre us podeu donar un gran gust amb una llesca de Pa de civada o amb la coca Dukan.
És un plat una mica més laboriós dels que acostumo a publicar però val la pena i queda ideal en un dinar festiu.
Aqui està la recepta!
RACIONS: 4
FASE: CREUER I CONSOLIDACIÓ
CIVADA: 1/4 CS segó de civada per persona
TOLERATS: 1/2 CS oli d'oliva per persona
3 cebes
3 pastanagues
2 tomàquets madurs
2 blocs de seitan
2 CS oli d'oliva
500 gr. xampinyons
sal
1CS salsa de soja
pebre negre
Picada:
1 gra d'all
un grapat de julivert
1 CS segó de civada
unes gotes d'aroma d'ametlla
Elaboració:
- Tallar les cebes a mitges llunes.
- Ratllar les pastanagues i els tomàquets.
- Netejar i tallar els xampinyons a làmines
- Tallar el seitan a rodanxes primes.
- Saltejar la ceba amb aigua i un pessic de sal fins que estigui toba (uns 12 minuts).
- Afegir les pastanagues, el tomàquet i un pessic de sal marina.
- Coure tapat, a foc mig lent, durant 15 minuts més.
- Triturar-ho tot, que quedi una salsa fina.
- Fregir els talls de seitan en oli calent i reservar-les en un plat sobre paper absorbent.
- Fer una picada d'all, julivert, avena, aroma d'ametlles i aigua. Reservar.
- Saltejar els xampinyons en una paella amb una mica d'aigua i unes gotes de salsa de soja i deixar fins que s'hagi evaporat l'aigua.
- Afegir el seitan, la picada i els xampinyons a la salsa.
- Afegir aigua si està molt espés.
- Coure tapat uns 15 minuts a foc lent.
- Assaonar al gust amb pebre negre.
Cap comentari :
Publica un comentari a l'entrada