No sé per què, però a casa sempre hi ha un plàtan o dos que acaben negres i ningú el vol i a mi em sap greu llençar-lo a les escombreries perquè precisament és quan més bons i dolços son.
Així dons, la solució està en transformar-los en altre cosa que sigui més atraient a la vista i que ningú es pugui resistir: un pa de plàtan i coco!
Aquest pa es pot fer servir en com a postres sol, amb la cobertura que us proposo, alguna melmelada o acompanyat de vi dolç o fer-lo servir de forma més atrevida amb com a base per aliments salats com formatges, pates, mi cuit...
Nota: Un cop tebi es pot congelar i guardar uns tres mesos conservant i accentuant els seus sabors encara més.
Ingredients:
Pa:
5 plàtans mitjans ben madur
suc d'una llimona
2 clares d'ou
3 ous
180 gr de mantega a tamperatura ambient (tipus pomada)
200 gr de sucre
500 gr de farina
1 sobre de llevat Royal o similar
1 CS de bicarbonat
100 gr de coco ratllat
Cobertura:
6 CS de sucre glas
suc de taronja
Decoració:
ratlladura de taronja
motllos per a budin 22,5x7 cm.
Elaboració:
Pa:
Així dons, la solució està en transformar-los en altre cosa que sigui més atraient a la vista i que ningú es pugui resistir: un pa de plàtan i coco!
Aquest pa es pot fer servir en com a postres sol, amb la cobertura que us proposo, alguna melmelada o acompanyat de vi dolç o fer-lo servir de forma més atrevida amb com a base per aliments salats com formatges, pates, mi cuit...
Nota: Un cop tebi es pot congelar i guardar uns tres mesos conservant i accentuant els seus sabors encara més.
Ingredients:
Pa:
5 plàtans mitjans ben madur
suc d'una llimona
2 clares d'ou
3 ous
180 gr de mantega a tamperatura ambient (tipus pomada)
200 gr de sucre
500 gr de farina
1 sobre de llevat Royal o similar
1 CS de bicarbonat
100 gr de coco ratllat
Cobertura:
6 CS de sucre glas
suc de taronja
Decoració:
ratlladura de taronja
motllos per a budin 22,5x7 cm.
Elaboració:
Pa:
- Pre-escafar forn a 180º.
- Triturar bé les bananes amb forquilla o batedora i ruixar amb el suc de llimona per evitar que es posi negre.
- Posar-les en un bol i agregar les clares, els ous, la mantega pomada. Barrejar fins a integrar tot.
- En un altre bol posar la farina tamisada juntament amb el llevat i el bicarbonat.
- Afegir el sucre i el coco ratllat.
- Incorporar la barreja líquida a la seca poc a poc, fins que estigui tot incorporat.
- Enmantecar i enfarinar dos motlles de budin.
- Abocar la preparació en parts iguals.
- Fornejar a 180º uns 60 minuts (és una preparació molt humida i triga una mica en cuinar-se tot el seu interior).
- Retirar del forn, esperar uns minuts i treure del motllo.
- Deixar refredar sobre una reixeta.
- Posar el sucre glas en una tassa i anar incorporant de poc el suc de taronja fins que es formi una crema mitjanament espessa.
- Pinzellar els pans quan estan calenta perquè s'adhereixi bé el bany.
- Decorar la ratlladura fresca de la pell de taronja.
Cap comentari :
Publica un comentari a l'entrada