A qui no li agraden unes "Torrijas" calentetes?
Doncs bé, tot i estar a dieta es pot només hem de arremangar i ficar-nos a la cuina a preparar el pa adequat per fer-les.
La recepta d'avui és del bloc de Roski i és una de les millors que he provat.
A més de per fer torrijas, aquest pa ens pot servir per untar amb melmelada o nocilla Dukan i fer un bon esmorzar o berenar.
Per la gran quantitat de maizena que porta s'ha de limitar la quantitat, però val la pena fer de tant en tant un caprici.
Mans a l'obra!
RACIONS: 5
FASE: PP, CREUER I CONSOLIDACIÓ
CIVADA: SENSE CIVADA
TOLERATS: 1 tolerat per persona (maizena)
Ingredients:120 gr de sèrum de formatge (això surt d'escòrrer el formatge batut per fer formatge d'untar, es pot substituir per aigua o llet desnatada)
120 gr de llet desnatada
20 gr d'aigua
12 gr de llevat de forner fresc o 1 sobre del sec
1 CC d'edulcorant líquid apte per a cocció
unes gotes d'aroma de vainilla (opcional)
140 gr de gluten de blat
90 gr de maizena
un pessic de sal
Elaboració:
- Barrejar els líquids i escalfar 30 segons al microones.
- En aquest líquid desfer el llevat i afegir l'edulcorant.
- Posar a la cubeta de la panificadora i afegir el gluten, la maizena i la sal.
- Posar el programa amassar i deixar-lo 30 minuts.
- treure la massa de la panificadora, donar forma amb les mans i deixar que llevi en un bol tapat amb un drap uns 30 minuts.
- Posar en un motllo tipus cake de 30 cm de llarg folrat amb paper vegetal.
- Una vegada que la massa ja ha llevat abocar sobre la taula lleugerament enfarinada amb maizena i s'estreny la massa amb les mans per treure tot l'aire i que torni al seu volum inicial.
- Col · locar la massa damunt del paper aplanant-la perquè cobreixi tota la base del motlle i el pa creixi ben modelat.
- Deixar llevar 1 hora en un lloc sense corrents, per eixemple el forn.
- Passat aquest temps encenem el forn a 180º amb temperatura amunt i avall.
- Quan arribi a la temperatura, posar l'aire i fornejar uns 40 minuts.
Cap comentari :
Publica un comentari a l'entrada