VER LA RECETA EN CASTELLANO
Aquests pastissets els tenia a la ment des què vaig veure la recepta Quiche de tofu, puerros y pavo de Rezeditas. Vaig pensar que una versió dolça estaria bé i amb un farcit de llimona encara millor. Em vaig decidir pel Lemon Curd que vaig veure al bloc de Marieta, Yes-I-Dukan i la veritat és que van quedar molt bons i sens dubte les tornaré a fer aviat.
El Lemon Curd és una crema de fruites d'origen angles que es sol fer amb llimona, taronja o maduixes. Es fa servir com alternativa a les melmelades per acompanyar pa o pastes o per farcir magdalenes o pastissos. Al Regne Unit es pot trobar feta industrialment a qualsevol botiga, aquí a botigues especialitzades.
És molt fàcil de fer, espero que us animeu a tastar-les.
RACIONS: 4 pastissets
FASE: CREUER I CONSOLIDACIÓ
CIVADA: SENSE CIVADA
TOLERATS: 1/2 CS maizena repartida entre els 4 pastissets.
Ingredients:
Pastisset:
2 clares d'ou
100 gr. tofu dur
1 CC llevat químic
1 CS edulcorant líquid apte per cocció
1 CC aroma de xocolata
Lemon Curd:
suc d'una llimona
50 gr. formatge d'untar light
1 clara d'ou
1/2 CS maizena
1 CS edulcorant líquid apte per cocció
Elaboració:
Pastisset:
- Pre escalfar forn a 180º.
- Barrejar bé tots els ingredients.
- Si els motllos son metàl·lics s'han d'engreixar lleugerament amb spray desmotllant o unes gotes d'oli exteses amb paper de cuina. Si són de silicona no fa falta.
- Posar la massa dins els motllos i fornejar uns 15 minuts aproximadament (depèn del forn). Els pastissets queden daurats però no durs.
- Desmotllar amb compte i deixar refredar sobre una reixeta.
- Barrejar en un bol el formatge i la clara d'ou.
- Posar en un cassó el suc de llimona, la maizena i l'edulcorant. Barrejar fins que no quedin grumolls.
- Afegir el formatge i remenar bé.
- Escalfar a foc lent, remenant per què no s'enganxi, fins que espesseixi.
- Enretirar i deixar refredar.
- Muntatge:
- Omplir els pastissets amb el lemon curd i deixar refredar a la nevera.
- Quan estiguin fredes (el lemon curd s'haurà endurit una mica), es pot decorar amb una mica de colorant alimentari i l'ajut d'un escuradents.
RECETA EN CASTELLANO
Estas tartaletas las tenía en mente desde que vi la receta Quiche de tofu, puerros y pavo de Rezeditas. Pensé que una versión dulce estaría bien y con un relleno de limón aún mejor. Me decidí por el Lemon Curd que vi en el blog de Marieta, Yes-I-Dukan y la verdad es que quedaron muy buenas y sin duda los volveré ha hacer pronto.
El Lemon Curd es una crema de frutas de origen ingles que se suele hacer con limón, naranja o fresas. Se utiliza como alternativa a las mermeladas para acompañar pan o pastas o para rellenar magdalenas o pasteles. En el Reino Unido se puede encontrar hecha industrialmente en cualquier tienda, aqui en tiendas especializadas.
Es muy fácil de hacer, espero que os animéis a probarlas.
RACIONES: 4 tartaletas
FASE: CRUCERO Y CONSOLIDACIÓN
AVENA: SIN AVENA
TOLERADOS: 1/2 CS repartida entre las 4 tartaletas
Ingredientes:
Tartaleta:
2 claras de huevo
100 gr. tofu duro
1 CC levadura química
1 CS edulcorante líquido apto para cocción
1 CC aroma de chocolate
Lemon Curd:
zumo de un limón
50 gr. queso de untar light
1 clara de huevo
1/2 CS maizena
1 CS edulcorante líquido apto para cocción
Elaboración:
Tartaleta:
- Precalentar el horno a 180º.
- Mezclar bien todos los ingredientes.
- Si los moldes son metálicos se han de engrasar ligeramente con spray desmoldante o unas gotas de aceite extendidas con papel de cocina. Si son de silicona no hace falta.
- Verter la masa en los moldes y hornear unos 15 minutos aproximadamente (depende del horno). Las tartaletas quedan dorados pero no duros.
- Desmoldar con cuidado y dejar enfriar sobre una rejilla.
- Mezclar en un bol el queso y la clara de huevo.
- Poner en un cazo el zumo de limón, la maizena y el edulcorante. Mezclar hasta que no queden grumos.
- Añadir el queso y remover bien.
- Calentar a fuego lento, removiendo para que no se enganche, hasta que espese.
- Retirar y dejar enfriar.
- Montaje:
- Rellenar las tartaletas con el lemon curd y dejar enfriar en la nevera.
- Cuando esten frías (el lemon curd se habrá endurecido un poco), se puede decorar con un poco de colorante alimentario y la ayuda de un palillo.
hmmm que irico, justo tengo un paquetito de tofu que tengo que usar!!!
ResponEliminaPues adelante, seguro que te gustan.
EliminaMuacs
creo que distes en el clavo una receta estupenda! feliz fin de semanaa besitos
ResponEliminaMuchas gracias, que disfrutes mucho del finde.
EliminaMuacs
Que mezcla tan original, seguro que está riquísimo, me gustaría probarlo.
ResponEliminaun besazo
Pues nada, a ponerse!
EliminaMuacs
¡que pinta tienen! parece mentira que haciendo una dieta te puedas comer algo tan apetitoso como estas tartaletas de tofu.
ResponEliminaBesitos
La verdad es que si, es una dieta bastante llevadera que permite comer muchas cosas buenas.
EliminaMuacs
Madre mia que pintazas!! Este mismo fin de semana me voy a poner manos a la obra con ellas. Ya te contaré como ha sido el resultado.
ResponEliminaUn besito
Eso, eso. Tu prueba y me cuentas.
EliminaMuacs
A casa el tofu costa una miqueta de menjar, ha de estar ben dissimulat, m'imagino que amb aquesta recepta no s'adonarien que el menjen.
ResponEliminaPetons.
Si, no es nota gens el gust. Queda camuflat per tots els aromes.
EliminaMuacs
Están buenísimas a ver como me salen
ResponElimina