VER LA RECETA EN CASTELLANO
Un cop més us porto una recepta de Jeffrey Herrero del blog Mi Pastelería de Dieta, en aquest cas es la dukanització d'unes postres típiques gallegues que s'han estès per tot arreu, el Pastís de Santiago.
La recepta original porta com a ingredient principal ametlla molta. És evident que aquest ingredient no el podem fer servir en aquesta dieta, així doncs, farem servir el seu aroma.
No estava gaire convençuda del resultat final i em va sorprendre gratament. Està molt bona i queda amb un gust similar a l'original. Penso que val la pena fer-la i si teniu convidats (a dieta o no), estic segura que els hi agradarà molt i el millor és que vosaltres no us saltareu la dieta. Això si, el meu sogre que és gallec, us reclamaria Meus Amores, que és un licor dolç típic d'allà amb el que es banya el pastís perquè no quedi tan sec. Així que no estaria de més tenir alguna ampolleta d'aquest licor o altre similar pels no dukanians. Triomfareu segur.
Bé, aquí teniu la recepta:
RACIONS: 8
FASE: ÀTAC, CREUER I CONSOLIDACIÓ
CIVADA: 1 CS CIVADA / PERSONA
TOLERATS: SENSE TOLERATS
Ingredients:
2 ous o 100 gr. formatge batut 0%
2 CS edulcorant líquid apte per cocció
125 gr. iogurt natural desnatat o formatge batut 0%
1 CC aroma d'ametlla
8 CS segó de civada
1 CC canyella
ratlladura d'una llimona
2 CC llevat químic
2 CC gasificant
Decoració:
edulcorant en pols
plantilla de paper
Elaboració:
- Pre escalfar forn a 180º.
- Barrejar en un bol els ous amb el iogurt, aroma i edulcorant fins que quedi ben integrat.
- Afegir el segó, canyella, llevat i gasificant i remoure bé. No han de quedar grumolls.
- Posar en un motlle rodó d'uns 25 cm i fornejar a 180º uns 30 minuts.
- Desmotllar i deixar refredar sobre una reixeta.
- En el moment de servir farem la decoració, ja que l'edulcorant en pols a diferència del sucre glas (el que es fa servir a la recepta original) es desfà. Així doncs, si el fem amb molta antelació ens trobarem sense dibuix o amb un dibuix esguerrat.
- Posem la plantilla en forma de creu al mig i espolvorejeu amb l'edulcorant fins cobrir tot el pastís.
- Traiem la plantilla amb compte i ja tenim el dibuix.
- Jo, ho he fet a l' inrevés per no fer servir tan edulcorant. He retallat la creu en un foli, he posat el foli a sobre el pastís de forma que quedés la creu centrada i he espolvorejat l'edulcorant sobre la creu amb compte de no tacar la resta. Després he retirat el foli i llest -
RECETA EN CASTELLANO
Una vez más os traigo una receta de Jeffrey Herrero del blog Mi Pastelería de Dieta, en este caso es la dukanización de un postre típico gallego que se ha extendido por todas partes, la Tarta de Santiago.
La receta original lleva como ingrediente principal almendra molida. Es evidente que este ingrediente no lo podemos usar en esta dieta, así pues, utilizaremos su aroma.
No estaba muy convencida del resultado final y me sorprendió gratamente. Está muy buena y queda con un gusto similar al original. Pienso que vale la pena hacerla, y si tenéis invitados (a dieta o no), estoy segura que les gustará mucho y lo mejor es que vosotros no os saltaréis la dieta. Eso sí, mi suegro que es gallego, os reclamaría Meus Amores, que es un licor dulce típico de allí con el que se baña la tarta para que no esté tan seca. Así que no estaría de más tener alguna botellita de este licor o algún otro similar para los no dukanianos. Triunfo seguro.
Bien, aqui tenéis la receta:
RACIONES: 8
FASE: ATAQUE, CRUCERO Y CONSOLIDACIÓN
AVENA: 1 CS AVENA / PERSONA
TOLERADOS: SIN TOLERADOS
Ingredientes:
2 huevos o 100 gr. queso batido 0%
2 CS edulcorante líquido apto para cocción
125 gr. yogurt natural desnatado o queso batido 0%
1 CC aroma de almendra
8 CS salvado de avena
1 CC canela
ralladura de un limón
2 CC levadura química
2 CC gasificante
Decoración:
edulcorante en polvo
plantilla papel
Elaboración:
- Precalentar el horno a 180º.
- Mezclar en un bol los huevos con el yogur, aroma y edulcorante hasta que quede bien integrado.
- Añadir el salvado, canela, levadura y gasificante y remover bien. No han de quedar grumos.
- Poner en un molde redondo de unos 25 cm y hornear a 180º unos 30 minutos.
- Desmoldar y dejar enfriar sobre una rejilla.
- En el momento de servir haremos la decoración, ya que el edulcorante en polvo a diferencia del azúcar glas (el que se utiliza en la receta original) se deshace. Así pues, si lo hacemos con mucha antelación nos encontraremos sin dibujo o con un dibujo deshecho.
- Poner la plantilla en forma de cruz en el medio y espolvorear con edulcorante hasta cubrir todo el pastel.
- Retirar la plantilla con cuidado y ya tendremos el dibujo.
- Yo, lo he hecho al revés para no utilizar tanto edulcorante. He recortado la cruz en un folio, he puesto el folio sobre la tarta de forma que quedara la cruz centrada y he espolvoreado el edulcorante sobre la cruz con cuidado de no manchar el resto. Después he retirado el folio y listo -
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