Diferents models de motlles Bundt
Diferentes modelos de moldes Bundt
VER LA RECETA EN CASTELLANO
Avui torno a fer un altre recepte de Jeffrey Herrero (m'he proposat anar fent-les totes). He fet unes petites modificacions perquè no tenia tots els ingredients però que no afectaven al resultat final. És un pa de pessic suau i aromàtic que va molt bé per esmorzar o berenar.
El Bundt cake és un pastis que es fa en un motlle especial anomenat Bundt. Aquest motlle va ser creat per David H. Dalquist al 1950 i des de llavors s'han venut més de 50 milions. Va ser dissenyat a conseqüència de la popularitat que van adquirir als Estats Units uns pastissos alemanys anomenats Kugelhoph. Els motlles que existien eren de ceràmica i resultaven massa pesats per fer aquest pastís. La companyia NordicWare va comercialitzar aquests motlles d'alumini antiadherent amb els que es va fer famosa.
La característica principal del motlle és que té un orifici central i un contorn acanalat per la qual cosa els pans de pessic que surten tenen formes arrodonides i ben marcades.
Des de llavors aquest motlle ha rebut molts reconeixements i s'han desenvolupat moltes receptes específiques per ell. Encara que la marca NordicWare és de les millors i la que més models té, avui en dia hi ha altres marques que el fan e inclús es poden trobar de silicona o individuals. Si t'agrada cuinar és un dels estris indispensables a la vostre cuina.
RACIONS: 4
FASE: CREUER I CONSOLIDACIÓ
CIVADA: 10 gr segó de civada y 2,5 gr segó de blat per persona
TOLERATS: 10 gr maizena per persona
Ingredients:
2 ous
30 gr gluten de blat
40 gr segó de civada
10 gr segó de blat
40 gr llet en pols desnatada
40 gr maizena
2 CS edulcorant líquid apte per cocció
100 gr formatge batut 0%
1 CC vinagre blanc
2 CC llevat químic
1/2 CC llavors de cardamom moltes
ratlladura de 1 llimona
suc de 1 llimona
1 CC aroma de mantega
Elaboració:
- Pre escalfar forn a 150º.
- Preparar una Buttermilk afegim el vinagre al formatge batut i deixant-lo reposar 5 minuts.
- Triturar els salvats fins que quedin fins.
- Moldre les llavors de cardamom pelades fins que quedi pols.
- Barrejar els ingredients secs: segó, cardamom, gluten, llet en pols, maizena i llevat.
- Barrejar el suc de llimona amb la ratlladura. Reservar.
- Batre els ous amb l'edulcorant i l'aroma.
- Afegir als ous la Buttermilk, sense deixar de batre afegir a poc a poc la barreja d'ingredients secs.
- Afegir el suc de llimona. Barrejar bé.
- Posar en un motlle per Bundt Cake preferiblement de silicona perquè al no portar greix s'enganxa molt.
- Fornejar 40 minuts a 150º a sobre d'una reixeta. Això és important ja que l'aire ha de fluir pel forat.
- Deixar reposar 10 minuts, desmotllar i deixar refredar sobre una reixeta.
RECETA EN CASTELLANO
Hoy vuelvo ha hacer otra receta de Jeffrey Herrero (me he propuesto ir haciéndolas todas). He hecho unas pequeñas modificaciones porque no tenía todos los ingredientes pero que no han afectado al resultado final. Es un bizcocho suave y aromático que va muy bien para desayunar o merendar.
El Bundt cake es un pastel que se hace en un molde especial llamado Bundt. Este molde fue creado por David H. Dalquist en 1950 y desde entonces se han vendido más de 50 millones.
Fue diseñado como consecuencia de la popularidad que adquirió en Estados Unidos unos pasteles llamados Kugelhoph. Los moldes que existían eran de cerámica y resultaban muy pesados para hacer este pastel. La compañía NordicWare comercializó estos moldes de aluminio antiadherente con los que se hizo famosa.
La característica principal del molde es que tiene un orificio central y un contorno acanalado por lo cual los bizcochos que se obtienen tienen formas redondas y bien marcadas.
Desde entonces este molde ha recibido muchos reconocimientos y se han desarrollado muchas recetas específicas para él. Aunque la marca NordicWare es de las mejores y la que más modelos tiene, hoy en día hay otras marcas que lo hacen e incluso se pueden encontrar de silicona o individuales. Si te gusta cocinar, es una de las herramientas indispensables en vuestra cocina.
RACIONES: 4
FASE: CRUCERO Y CONSOLIDACIÓN
AVENA: 10 gr salvado de avena y 2,5 gr salvado de trigo por persona
TOLERADOS: 10 gr. maizena por persona
Ingredientes:
2 huevos
30 gr gluten de trigo
40 gr salvado de avena
10 gr salvado de trigo
40 gr leche en polvo desnatada
40 gr maizena
2 CS edulcorante líquido apto para cocción
100 gr queso batido 0%
1 CC vinagre blanco
2 CC levadura química
1/2 CC semillas de cardamomo molidas
ralladuraa de 1 limón
zumo de 1 limón
1 CC aroma de mantequilla
Elaboración:
- Precalentar horno a 150º.
- Preparar una Buttermilk añadiendo el vinagre al queso batido y dejándolo reposar 5 minutos.
- Triturar los salvados hasta que queden finos.
- Moler las semillas de cardamomo peladas hasta que quede polvo.
- Mezclar ingredientes secos: salvados, cardamomo, gluten, leche en polvo, maizena y levadura.
- Mezclar el zumo de limón con la ralladura. Reservar.
- Batir los huevos con el edulcorante y el aroma.
- Agregar a los huevos el Buttermilk, sin dejar de batir añadir poco a poco la mezcla de ingredientes secos.
- Agregar el zumo de limón. Mezclar bien.
- Verter en un molde para Bundt Cake preferiblemente de silicona porque al no llevar grasa se pega mucho.
- Hornear 40 minutos a 150º sobre una rejilla. Esto es importante ya que el aire ha de fluir por el agujero.
- Dejar reposar 10 minutos, desmoldar y dejar enfriar sobre una rejilla.
Cap comentari :
Publica un comentari a l'entrada