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Us porto de nou un ingredient desconegut per mi fins fa molt poc, el Tempeh.
El Tempeh és un aliment procedent de la fermentació de la soja original d'Indonesia. Té un nivell molt alt de proteïnes i és molt baix en greixos. Conté tots els aminoàcids essencials i vitamines del grup B i B12.
Es presenta en forma de pastís ferm amb un sabor característic a fongs i nous. Es pot utilitzar de moltes formes ja que té una textura estable que permet que es pugui tallar i fregir, coure, triturar...
Com que em tocava menjar verdures, vaig pensar que una cassola de verdures i el tempeh era una bona opció per acompanyar-les. La veritat és que estava bo, amb un sabor peculiar però agradable i en conjunt és un plat consistent, molt saciant i amb l'avantatge de ser molt lleuger evitant així la sensació feixuga que es sol tenir amb altre tipus de cuinats.
RACIONS: 2
FASE: PV - CREUER I CONSOLIDACIÓ
CIVADA: SENSE CIVADA
TOLERATS: SENSE TOLERATS
Ingredients:
250 gr. tempeh
1 got de brou de verdures (o aigua)
3 pastanagues
1 ceba
200 gr. coliflor
1 carabassó
1 all
3 CS tomàquet triturat
1 CS salsa soja
1 CC farigola
1 CC orenga
1 CC romaní
sal
pebre
Elaboració:
- Tallar el tempeh a daus.
- Pelar i tallar a rodanxes la pastanaga.
- Tallar a cuadradets el carabassó.
- Tallar la coliflor a trossets.
- Pelar i picar la ceba i l'all.
- Posar tots els ingredients a una cassola a foc fort fins que comenci a bullir.
- Baixar el foc i deixar a foc lent uns 30 minuts. Rectificar de sal.
- Deixar reposar 10 minuts i servir.
RECETA EN CASTELLANO
Os traigo de nuevo un ingrediente desconocido por mi hasta hace muy poco, el Tempeh.
El Tempeh es un alimento procedente de la fermentación de la soja original de Indonesia. Tiene un nivel alto de proteinas y muy bajo en grasas. Contiene todos los aminoacidos esenciales y vitaminas del grupo B y B12.
Se presenta en forma de pastel firme con un sabor a hongos y nueces. Se puede utilizar de muchas formas ya que tiene una textura estable que permite que se pueda cortar y freír, cocer, triturar...
Como me tocaba comer verduras, pensé que una cazuela de verduras y el tempeh era una buena opción para acompañarlas. La verdad es que estaba rico, con un sabor peculiar pero agradable y en conjunto es un plato consistente, muy saciante y con la ventaja de ser muy ligero evitando así la sensación de pesadez que se suele tener con otro tipo de potajes.
RACIONES: 2
FASE: PV - CRUCERO Y CONSOLIDACIÓN
AVENA: SIN AVENA
TOLERADOS: SIN TOLERADOS
Ingredientes:
250 gr. tempeh
1 vaso de caldo de verduras (o agua)
3 zanahorias
1 cebolla
200 gr. coliflor
1 calabacin
1 ajo
3 CS tomate triturado
1 CS salsa de soja
1 CC tomillo
1 CC orégano
1 CC romero
sal
pimienta
Elaboración:
- Cortar el tempeh a dados.
- Pelar y cortar a rodajas la zanahoria.
- Cortar a cuadritos el calabacin.
- Cortar la coliflor a trocitos.
- Pelar y picar la cebolla y el ajo.
- Poner todos los ingredientes en una cazuela a fuego fuerte hasta que empiece a hervir.
- Bajar el fuego y dejar a fuego lento unos 30 minutos. Rectificar de sal
- Dejar reposar 10 minutos y servir.
Yo no conocía el tempeh, así que hoy no me acostaré sin saber una cosa más, y el bizcocho de cebra se ve riquísimo.
ResponEliminaUn besito
Que bueno es descubrir ingredientes desconocidos y sacar todo el provecho de ellos.
ResponEliminaEste plato se ve delicioso y sobre todo muy saludable.
Besos,
Nisla
Veig que ets de les valentes!! Fa segles que m'estic pensant si comprar-ne una mica per provar-lo i mai m'acabo de decidir, i això que de tofu i seità no en falta mai a casa! Però amb el tempeh, no sé si és pel fet de considerar-se un tolerat o què, no m'hi he atrevit fins ara i la teva proposta és ben temptadora, així que em sembla que a la propera visita a l'herbolari caurà :)
ResponEliminaGracias por la informacion sobre el tempeeh es un producto que desconocia y gracias a ti lo he conocido, desde luego este plato tiene una pinta estupenda, besos
ResponElimina