Un cop fetes es poden decorar amb glassa o fondant o, si no pots esperar, menjar-te-las tal qual!
VER LA RECETA EN CASTELLANO
GALETES PER DECORAR
Ingredients:
250 g mantega temperatura ambient
250 g sucre glas
1 ou mida XL
650 g farina
1 xorret de llet
aroma al gust: llimona, vainilla, xocolata....
Elaboració:
- Tamisar la farina.
- Batre la mantega amb el sucre fins que es faci una crema.
- Afegir l’aroma i l’ou lleugerament batut.
- Afegir la farina de cullerada en cullerada i seguir batent fins aconseguir una massa homogènia.
- Estirar la massa entre dos papers de forn amb un gruix d'entre 3-5 mm.
- La massa s'ha de refredar unes 3 hores a la nevera per tal de poder-la tallar sense que es deformi.
- Passat aquest temps, pre escalfar el forn a 180º.
- Mentre el forn s'escalfa, tallar les galetes i posar-les sobre una plata amb paper de forn o silpat.
- Si sobra massa (retalls), es pot tornar a ajuntar, refredar, tornar a tallar i enfornar.
- Coure a 180º uns 15-18 minuts, depenent de la mida de les galetes. Girar la safata a la meitat de cocció per tal que quedin cuites d'igual manera a banda i banda.
- Refredar sobre una reixeta. És normal que al sortir del forn siguin toves, s'endureixen al refredar-se.
- Es conserven be dins un tupper o caixa metàl·lica.
RECETA EN CASTELLANO
Esta receta de galletas es la que más utilizo a la hora de hacer unas galletas decoradas. La aprendí en un taller que hice en la tienda Gadgets&Cuina de Barcelona (un paraiso para todos aquellos a los que les gusta la cocina) y os puedo decir que son muy fáciles de hacer y gustan mucho.
Una vez hechas se pueden decorar con glasa o fondant o, si no puedes esperar, ¡comertelas tal cual!
GALLETAS PARA DECORAR
Ingredientes:
250 gr. mantequilla a temperatura ambiente
250 gr. azúcar glas
1 huevo XL
650 gr. harina
1 chorito de leche
aroma al gusto: limon, vainilla, chocolate
Elaboración:
- Tamizar la harina.
- Batir la mantequilla con el azúcar hasta que se haga una crema.
- Añadir el aroma y el huevo ligeramente batido.
- Añadir la harina de cucharada en cucharada y seguir batiendo hasta conseguir una masa homogenea.
- Estirar la masa entre dos papeles de horno con un grosor de entre 3-5 mm.
- La masa se ha de enfriar unas 3 horas en la nevera para que al cortarla no se deforme.
- Pasado este tiempo, precalentar el horno a 180º.
- Mientras el horno se calienta, cortar las galletas y ponerlas sobre una bandeja con papel de horno o silpat.
- Si sobra masa (retales), se puede volver a juntar, enfriar, volver a cortar y hornear.
- Hornear a 180º unos 15-18 minutos, dependiendo de la medida de las galletas. Girar la bandeja a media cocción para que queden cocidas de igual forma por los dos lados.
- Dejar enfriar sobre una rejilla. Es normal que al salir del horno estén blandas, se endurecen al enfriarse.
- Se conservan bien dentro de un tupper o caja metálica.
Cap comentari :
Publica un comentari a l'entrada