VER LA RECETA EN CASTELLANO
Avui us porto un plat amb fideus Shirataki. Els dukanians segur que ja els conexeiu, la resta poder no, perquè no són una cosa molt comuna.
Què són els Shirataki?
Són uns fideus japonesos fets de l'arrel d'una planta que es diu Konjac. Tenen un aspecte gelatinós, són baixos en carbohidrats i calories i tenen molta fibra per tant, són aptes per qualsevol dieta baixa en hidrats o hipocalòrica ja que només tenen 48 kcal / 100 gr. A més són molt saciant i ajuden al transit intestinal perquè al tenir tanta fibra actua com un laxant suau.
A nivell culinari heu de saber que no tenen cap gust, agafen el gust de la salsa que prepareu: carbonara, bolonyesa...
Es presenta envasat en bosses de plàstic amb aigua i sal. La forma de cuinar-los és fàcil: escórrer i rentar molt bé en aigua freda, bullir 3 - 4 minuts (com si fos pasta fresca) i afegir a la salsa que tinguem preparada.
On trobar els fideus Shirataki?
En algunes botigues d'aliments asiàtics (encara que jo a Barcelona no he trobat a cap, però em consta que a Madrid hi ha persones que si que ho han aconseguit) i per internet (l'opció més fàcil):
KODO - Tenen diferents mides, la qual cosa va be si mengeu més d'una persona.
TIENDA DUKAN - Fa poc que els tenen però surten bé de preu.
TOKYO-YA - L'opció més cara però amb l'avantatge que si teniu pressa podeu anar directament a les seves botigues.
Si no hagués estat a dieta és possible que ni tan sols hagués sentit parlar d'ells i per tant no els hauria tastat. L'avantatge de fer dieta es que si no et vols avorrir, t'has d'esprémer les neurones per trobar noves receptes i productes aptes que et facin el dia a dia més fàcil, i aquest és un d'ells. Reconec que la primera vegada que els vaig tastar no em van fer gaire el pes (tenia molt present el gust de la pasta) però ara m'agraden molt i els prenc un cop a la setmana com a mínim.
Tant si esteu a dieta com si no, us recomano que els tasteu encara que només sigui per ampliar la vostra cultura culinària.
Què vagi de gust!
RACIONS: 1
FASE: PP - PV - CREUER I CONSOLIDACIÓ
CIVADA: SENSE CIVADA
TOLERATS: SENSE TOLERATS
Ingredients:
1 paquet de fideus shirataki (200 gr)
1 ceba
1 all
1 CS tomàquet concentrat
100 gr. gambetes pelades congelades
100 gr. musclos cuits sense closca congelats
sal
pebre
1 CC julivert
2 CC orenga
1 CC pebre vermell dolç o picant al gust
uns fils de safrà
Elaboració:
- Escórrer i rentar molt bé els fideus amb l'ajut d'un colador.
- Posar una olla amb aigua a bullir.
- Quan bulli afegir els fideus i deixar-los 3 - 4 minuts.
- Escórrer i reservar.
- Picar la ceba, l'all i el julivert molt menut.
- Sofregir la ceba i l'all en una paella amb una mica d'aigua.
- Quan estigui mig feta afegir el tomàquet, remenar be i afegir les gambetes i musclos.
- Afegir les especies: sal, pebre, orenga, pebre vermell i safrà.
- Deixar a foc mig fins que el marisc estigui fet (afegir aigua si es queda sec).
- Afegir els fideus, remenar be i deixar 1 minut perquè agafi el gust de la salsa.
- Espolvorejar amb julivert i servir calent.
RECETA EN CASTELLANO
Hoy os traigo un plato con fideos Shirataki. Los dukanianos seguro que ya los conoceis, el resto quizás no, porque no son una cosa muy común.
¿Qué son los Shirataki?
Son unos fideos japoneses hechos de la raiz de una planta que se llama Konjac. Tienen un aspecto gelatinoso, son bajos en carbohidratos y calorías y tienen mucha fibra por lo cual, son aptos para cualquier dieta baja en hidratos o hipocalórica ya que sólo tienen 48 kcal / 100 gr. Además son muy saciantes y ayudan al tránsito intestinal porque al tener tanta fibra actua como laxante suave.
A nivel culinario teneis que saber que no tienen ningún gusto, cojen el gusto de la salsa que prepareis: carbonara, boloñesa...
Se presenta envasado en bolsas de plástico con agua y sal. La forma de cocinarlos es fácil: escurrir y lavar muy bien en agua fria, hervir 3 - 4 minutos (como si fuera pasta fresca) y añadir a la salsa que tengamos preparada.
¿Dónde encontrar fideos Shirataki?
En algunas tiendas de alimentos asiáticos (aunque yo en Barcelona no los he encontrado, pero me consta que en Madrid hay personas que si que lo han conseguido) y por internet (la opción más fácil):
KODO - Tienen diferentes tamaños, con lo cual va bien si comeis más de una persona.
TIENDA DUKAN - Hace poco tiempo que los tienen pero salen bien de precio.
TOKYO - YA - La opción más cara pero con la ventaja de que si teneis prisa podeis ir directamente a sus tiendas de calle.
Si no hubiera estado a dieta es posible que ni tan solo hubiera oido hablar de ellos y por tanto no los hubiera probado. La ventaja de hacer dieta es que si no te quieres aburrir, te has de exprimir las neuronas para encontrar nuevas recetas y productos aptos que te hagan el día a día más fácil, y éste es uno de ellos.
Reconozco que la primera vez que los probé no me hicieron mucha gracia (tenía muy presente el gusto de la pasta) pero ahora me gustan mucho y los tomo una vez a la semana como mínimo.
Tanto si estais a dieta como si no, os recomiendo que los probeis aunque solo sea para ampliar vuestra cultura culinaria.
¡Que aproveche!
RACIONES: 1
FASE: PP - PV - CRUCERO Y CONSOLIDACIÓN
AVENA: SIN AVENA
TOLERADOS: SIN TOLERADOS
Ingredientes:
1 paquete de fideos shirataki (200 gr)
1 cebolla
1 ajo
1 CS tomate concentrado
100 gr. gambitas peladas congeladas
100 gr. mejillones cocidos sin cáscara congelados
sal
pimienta
1 CC perejil
2 CC orégano
1 CC pimentón dulce o picante al gusto
unos hilos de azafrán
Elaboración:
- Escurrir y lavar muy bien los fideos con la ayuda de un colador.
- Poner una olla con agua a hervir.
- Cuando hierva, añadir los fideos y dejarlos 3 - 4 minutos.
- Escurrir y reservar.
- Picar la cebolla, ajo y perejil muy menudo.
- Sofreír la cebolla i el ajo en una paella con un poco de agua.
- Cuando esté medio hecho añadir el tomate, remover bien y añadir las gambitas y los mejillones.
- Añadir las especias: sal, pimienta, orégano, pimentón y azafrán.
- Dejar a fuego medio hasta que el marisco esté hecho (añadir agua si se queda seco).
- Añadir los fideos, remover bien y dejar 1 minuto porque coja el gusto de la salsa.
- Espolvorear con perejil y servir caliente.
Ara també els tens al Corte Inglés!
ResponEliminaGràcies per la recepta, jo el compro a thekonjacshop.com
ResponElimina