VER LA RECETA EN CASTELLANO
Aquest pastís el vaig fer per celebrar el meu aniversari. Com que ja portem dies de celebracions varies perquè el meu home fa els anys un dia abans que jo (i clar... té el seu propi pastís) vaig pensar fer un pa de pessic senzill i em va semblar el moment ideal per intentar dukanitzar una recepta que em va agradar molt, la Torta Cebra del blog El Gato Goloso.
El resultat no va ser l'esperat, havia de sortir un pa de pessic ratllat però les ratlles no van sortir. És possible que la massa de cacau fos més densa que la d'ametlla o potser els salvats al ser més gruixuts que la farina, no facin possible aquest efecte (altre dia provaré amb maizena). Així doncs, el que va quedar és un pastís bicolor amb la capa de cacau a baix i la d'ametlla a dalt. Tot i així, estava molt bo i és perfecte per esmorzar o berenar amb un cafè.
Espero que us agradi.
RACIONS: 6
FASE: CREUER I CONSOLIDACIÓ
CIVADA: 1 CS de civada i una mica més de 1/4 CS segó de blat per persona
TOLERATS: 1/4 CS cacao per persona
Ingredients:
6 CS segó de civada
2 CS segó de bla
4 CS llet en pols desnatada
2 ous
3 clares d'ou
2 iogurts de pinya desnatats
1 CS edulcorant líquid apte per cocció
1 CC aroma d'ametlla
1 CS cacau desgreixat i sense sucre
1 sobre de gasificant
Elaboració:
- Pre escalfar forn a 180º.
- Separar els rovells d'ou i les clares.
- Muntar les clares a punt de neu fort.
- Barrejar els rovells d'ou amb el segó, la llet en pols, els iogurts, l'edulcorant i el gasificant i dividir la mescla en dues parts.
- Afegir a una de les parts l'aroma d'ametlla i a l'altre el cacau.
- Afegir a cada una de les parts la meitat de les clares d'ou i remenar amb moviments envolvents fins que estiguin ben integrades.
- En un motlle rodó posem 3 cullerades de massa d'ametlla al mig i després 3 cullerades de massa de cacau al mig de l'anterior. Repetir fins acabar les masses.
- Fornejar a 180º uns 45 minuts (comprovar que estigui fet amb un escuradents - ha de sortir net - ).
- Deixar refredar sobre una reixeta.
RECETA EN CASTELLANO
Esta tarta la hice para celebrar mi cumpleaños. Como ya llevamos días de celebraciones varias porque mi marido cumple años un día antes que yo (y claro... tiene su propia tarta) pensé en hacer un bizcocho sencillo y me pareció el momento ideal para intentar dukanizar una receta que me gustó mucho, la Torta Cebra del blog El Gato Goloso.
El resultado no fue el esperado, tenía que salir un bizcocho rallado pero las rallas no salieron. Es posible que la masa de cacao fuera más densa que la de almendra o quizás los salvados al ser más gruesos que la harina, no hagan posible este efecto (otro día lo probaré con maizena). Así pues, lo que quedó es una tarta bicolor con la capa de cacao a bajo y la de almendra arriba. A pesar de todo, estaba muy bueno y es perfecto para desayunar o merendar con un café.
Espero que os guste.
RACIONES: 6
FASE: CRUCERO Y CONSOLIDACIÓN
AVENA: 1 CS de avena y un poco más de 1/4 CS de salvado trigo por persona
TOLERADOS: 1/4 CS cacao por persona
Ingredientes:
6 CS salvado de avena
2 CS salvado de trigo
4 CS leche en povo desnatada
2 huevos
3 claras de huevo
2 yogures de piña desnatados
1 CS edulcorante líquido apto para cocción
1 CC aroma de almendra
1 CS cacao desgrasado y sin azúcar
1 sobre de gasificante
Elaboración:
- Precalentar horno a 180º.
- Separar las yemas de huevo y las claras.
- Montar las claras a punto de nieve fuerte.
- Mezclar las yemas de huevo con los salvados, la leche en polvo, los yogures, el edulcorante y el gasificante y dividir la mezcla en dos partes.
- Añadir a una de las partes el aroma de almendra y a la otra el cacao.
- Añadir a cada una de las partes la mitad de las claras de huevo y remover con movimientos envolventes hasta que esten bien integradas.
- En un molde redondo ponemos 3 cucharadas de masa de almendra en el medio y después 3 cucharadas de masa de cacao en el medio de la anterior. Repetir hasta acabar las masas.
- Hornear a 180º unos 45 minutos (comprobar que esté hecho con un palillo - ha de salir limpio - ).
- Dejar enfriar sobre una rejilla.
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