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Aquest es un plat tradicional que substitueix l'arròs per coliflor. D'aquesta manera es apte per tot tipus de dietes, ja siguin hipocalòriques o proteiques.
Sembla una mica estrany i a qui no li agradi l'olor o el sabor d'aquesta verdura pot tenir certes reticències. Jo sóc una d'aquestes persones i us puc assegurar que cuinada d'aquesta forma, la coliflor no fa olor i el gust es talment de paella. Proveu-ho i em dieu alguna cosa!
RACIONS: 2
FASE: PV - CREUER I CONSOLIDACIÓ
AVENA: SENSE AVENA
TOLERATS: SENSE TOLERATS
Ingredients:
1 coliflor
1 pebrot verd
1 pebrot vermell
2 tomàquets madurs
1 ceba
1 all
1 fulla de llorer
safra
sal
pebre blanc
2 o 3 gotes d'oli d'oliva
6 llagostins crus
1 sípia
100 gr. petxines xirles
200 gr. musclos
1 calamar
Elaboració:
- Tallar la coliflor a trossets petits (també es pot ratllar).
- Rentar i tallar totes les verdures molt menudes (o triturar tot si agrada trobar-se trossos).
- Rentar i tallar a trossets la sípia i el calamar.
- Treure les barbes dels musclos.
- Rentar les petxines i els musclos.
- Engreixar la paella amb l'oli i l'ajut d'un pinzell.
- Afegir tot el marisc i deixar fins que les petxines i els musclos s'hagin obert.
- Retirar tot el marisc i reservar en un plat.
- A la mateixa paella, posar les verdures (menys la coliflor) i el llorer amb una mica d'aigua i deixar sofregir.
- Quan estigui mig fet, afegir el safrà i una mica de pebre blanc, cuinar fins que estigui fet (es pot afegir una mica d'agua perquè no s'enganxi).
- Afegir la coliflor i barrejar bé.
- Afegir el marisc, 2 gots d'aigua i salar.
- Deixar fer a foc lent fins que la coliflor s'estovi.
- Rectificar de sal i servir calent.
RECETA EN CASTELLANO
Este es un plato tradicional que sustituye el arroz por la coliflor. De esta forma es apto para todo tipo de dietas, ya sean hipocalóricas o protéicas.
Parece un poco raro y a quien no le guste el olor o el sabor de esta verdura puede tener ciertos reparos. Yo soy una de estas personas y os puedo asegurar que cocinada de esta forma, la coliflor, no hace olor y el gusto es totalmente de paella. ¡Probazlo y me contais!
RACIONES: 2
FASE: PV - CRUCERO Y CONSOLIDACIÓN
AVENA: SIN AVENA
TOLERADOS: SIN TOLERADOS
Ingredientes:
1 coliflor
1 pimiento verde
1 pimiento rojo
2 tomates maduros
1 cebolla
1 ajo
1 hoja de laurel
azafrán
sal
pimienta blanca
6 langostinos crudos
1 sepia
100 gr. almejas chirla
200 gr. mejillones
1 calamar
Elaboración:
- Cortar la coliflor a trocitos (también se puede rallar).
- Lavar y picar todas las verduras muy menudas (o triturar si no nos gusta encontrar trozos).
- Lavar y cortar a trocitos la sepia y el calamar.
- Quitar las barbas a los mejillones.
- Lavar las almejas y los mejillones.
- Engrasar la paella con el aceite y la ayuda de un pincel.
- Añadir todo el marisco y dejar hasta que las almejas y los mejillones se hayan abierto.
- Retirar todo el marisco y reservar en un plato.
- En la misma paella, poner las verduras (menos la coliflor) y el laurel con un poco de agua. Dejar sofreír.
- Cuando esté medio hecho, añadir el azafrán y un poco de pimienta blanca, cocinar hasta que esté hecho (se puede añadir un poco de agua para que no se enganche).
- Añadir la coliflor y mezclar bien.
- Añadir el marisco, 2 vasos de agua y salir.
- Dejar hacer a fuego lento hasta que la coliflor se ablande.
- Rectificar de sal y servir caliente.
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