Fa uns dies vaig veure una recepta de carabassons lluna farcits i em va sorprendre aquest tipus de verdura ja que per la meva zona, no ho havia vist mai a les fruiteries.
Ja ho havia descartat quan els vaig veure en el Lild i evidentment no em vaig poder resistir i els vaig comprar pensant fer un farcit de carn però... em vaig descuidar comprar la carn, jajaja.Per sort tenia una mica de salmó fresc a la nevera i va acabar dins dels carabassons, no podia ser d'altra forma.
Com la majoria de les meves receptes, esta adaptada a la dieta Dukan i pel seu contingut en calories també serveix per dietes hipocalòriques. Els que no tingueu problema de pes, la podeu fer tal qual (queda molt bona, de veritat) o fer una beixamel normal amb mantega, farina i llet sencera i fer el sofregit amb un bon oli d'oliva en comptes de fer-ho amb aigua. Que no es digui que no hi ha opcions!
RACIONS: 2
FASE: PP, CREUER I CONSOLIDACIÓ
CIVADA: SENSE CIVADA
TOLERATS: 1/2 CS conyac i 1/2 CS maizena per persona
Ingredients:
6 carabassons lluna petits o 4 grans
2 rodanxes salmó fresc
1 pastanaga
1 ceba
1 porro
1 all
sal
pebre
un polsim comí
2 CS conyac
Beixamel:
300 ml llet descremada
1 CS maizena
sal
pebre
nou moscada
un polsim de pebre vermell dolç
50 gr. de formatge ratllat light (o 2 formatgets descremats)
Elaboració:
Beixamel:
- Posar la llet freda en un bol apte pel microones i diluir maizena.
- Afegir una mica de sal, pebre, nou moscada i pebre vermell.
- Escalfar al microones 2 minuts.
- Afegir el formatge.
- Batre i cuinar 40 segons més. Repetir fins aconseguir que s'espesseixi (jo ho he fet 3 cops).
- Provar i afegir més sal o nou moscada al gust.
- Fer els carabassons sencers al vapor de forma tradicional o al microones.
- Per fer-los al microones, posar en un plat amb un dit d'aigua i tapar amb una tapadora amb forats (serveix la d'evitar esquitxadures).
- Deixar cuinar uns 7 minuts (depèn de l'aparell). Han de quedar tendres però no tous, més aviat "al dente".
- Treure els carabassons i deixar refredar una mica per no cremar-nos.
- Quan ja es puguin manipular els carabassons, tallar la part de dalt i reservar (serà el nostre barret).
- Buidar amb una cullera petita la carn dels carabassons i tallar-la a trossets. Reservar.
- Pelar, rentar i picar totes les verdures molt menudes (jo ho vaig fer amb batedora per no trobar trossets però va a gust de cada un). Reservar.
- Treure la pell i les espines al peix. Reservar a la nevera fins l'hora de fer-ho servir.
- En una paella, posar les verdures amb una mica d'aigua i sal i sofregir fins que estiguin toves (afegir més aigua si es queda sec però no massa, es millor anar afegint-la a poc a poc).
- Quan estiguin las verdures toves, afegir la carn del carabassó a la paella, remenar bé i deixar dos minuts.
- Salpebrar al gust, afegir el comí i el salmó. Deixar fer uns dos minuts més.
- Afegir el conyac, remenar bé i deixar uns 5 minuts fins que s'evapori l'alcohol i el salmó estigui gairebé fet.
- Retirar del foc i afegir 2 o 3 cullerades de beixamel i remenar bé. Reservar.
- Pre escalfar forn a 200º.
- Farcir els carabassons amb la barreja de verdures i salmó i col·locar en una plata de forn.
- Cobrir amb beixamel els carabassons.
- Col·locar també els "barrets" del carabassó a la plata.
- Deixar fer uns 15 minuts a 200º (aquí depèn del gust de cadascú amb la verdura, a mi m'agrada així no massa tou però tampoc cru).
- Presentar en un safata tapats amb els seus "barrets".
Carabassons cuits acabats de sortir del microones | Carabassons ja cuits |
Afegim beixamel al farcit | Cobrim els carabassons amb la beixamel abans d'enfornar |
que buenos! así me encantan, tanto de sabor como de presentación!
ResponEliminaMe encanta lo lucidores que son estos calabacines!! y estos se ven bien ricos
ResponEliminaUn abrazo
Divinisimoooos ademas de estar de muete relenta.
ResponEliminaBicos mil y feliz finde wapa.