Per fer aquest pastís em vaig inspirar en diferents receptes del web francès Dukanaute.
Em va resultar una mica difícil manipular la massa perquè al principi queda una mica líquida però després de passar per la nevera és molt més fàcil sobretot si sempre l'agafem amb el paper vegetal.
A casa va agradar molt, tot i que la vaig deixar una mica àcida (al meu gust) però en contrast amb la dolçor de la galeta quedava molt bona. Si us agrada més dolça, tastar la crema abans que qualli i afegir edulcorant al gust.
Amb aquesta base de galeta es poden fer diferents farcits al gust de cadascú: maduixa, xocolata, taronja...
Espero que us agradi.
RACIONS: 4
FASE: CREUER I CONSOLIDACIÓ
CIVADA: 2 CS segó de civada i 1 CS segó de blat per persona
TOLERATS: SENSE
Ingredients:
Per a un motllo rodó de 25 cm.
Massa:
4 CS segó de civada molt
2 CS segó de blat molt
1 CS llet descremada en pols
1 CC llevat químic
1 clara d'ou
1 petit suisse 0% (o 1 iogurt desnatat escorregut amb colador durant 30 minuts)
1/2 CC edulcorant
1 CC aroma vainilla
un polsim de sal
Crema:
suc de 3 llimones
20 cl aigua
edulcorant al gust
2 gr. agar agar
3 CS llet descremada en pols
Elaboració:
Massa:
- Pre escalfar forn a 200º.
- Barrejar llet en pols, segó i llevat.
- Afegir el petit suisse i barrejar.
- Afegir la clara d'ou, edulcorant i aroma. Amassar fins a forma una bola.
- Estirar la bola de massa entre dos full de paper vegetal.
- Deixar a la nevera mínim 30 minuts per que endureixi i poder manipular-la millor.
- Col·locar la massa en un motlle rodó.
- Fornejar uns 20 minuts.
- Deixar refredar
- Si és necessari, tallar les vores perquè quedi igualat
- Barrejar el suc de llimona amb aigua, edulcorant i llet en pols i posar-lo al foc.
- Quan comenci a bullir afegir l'agar agar i deixar 2 minuts.
- Treure del foc i deixar refredar.
- Col·locar dues tires creuades de paper vegetal al motllo (per desmotllar millor) i posar la massa cuita al fons
- Abocar la crema tèbia (important) per sobre la massa, deixar refredar i guardar a la nevera fins al dia següent.
mmmm, me encantan las fotos del paso a paso!
ResponEliminaGracias.
EliminaMuacs
Hola guapa, acabo de encontrar tu blog y tus recetas son deliciosas e interesantes, así que con tu permiso me quedo a seguirte para no perderme nada y aquí me tendrás en cada publicación!
ResponEliminaUn beso
http://recelandia.blogspot.mx/
Bienvenida con tu permiso me doy una vueltecita por tu blog.
EliminaMuacs
No sabia yo que se podian comer tantas delicias con esta dieta!!!
ResponEliminaImpresionada estoy!!
Si, la verdad es que no está nada mal (aunque se echa en falta la fruta, para que nos vamos a engañar).
EliminaMuacs
Muy buen pastel y muy buena explicación...felicidades !!!
ResponEliminaFeliz Navidad....un abrazo.
Miguel
lareposteriademiguel.com
Feliz Navidad a ti también.
EliminaMuacs
VAYA COSAS MAS BUENAS!!!!
ResponEliminaJajaja, con todo lo que hay por aquí... esto es sólo una muesca, pero gracias.
EliminaMuacs