Whole Kitchen, en la seva Proposta Salada per al mes de Gener , ens convida a preparar Porc Agredolç.
És un dels meus plats favorits sempre que menjava xinés però clar, molt light no és, així que fa molt temps que no el menjava i encara que resultava temptador no em venia de gust saltar-me la dieta en aquest moment. Després dels excessos de les festes i totalment conscienciada en portar-me bé, no em quedava més remei que adaptar-la per poder-la menjar.
Així doncs la meva versió dukanitzada esta feta amb carn de gall d'indi i sense fruits secs ni fruita. Tot i així va quedar molt bona, de fet em va sorprendre el resultat i sens dubte aquest plat el tornaré a fer. L'única pega que te, és la quantitat de tolerats que hi porta, que fa que no sigui un plat per fer tot sovint si no de tant en tant i sempre que no us afectin els tolerats a la dieta.
Anem per la recepta!
RACIONS: 4
FASE: PV - CREUER I CONSOLIDACIÓ
CIVADA: SENSE
TOLERATS: una mica menys de 1 CS salsa de soja, una mica menys de 1/2 CS maizena, 1/4 CS lli, 1/4 CS llevat de cervesa, 1/4 oli oliva per persona
Ingredients:
1 Kg de carn de gall d'indi (en el meu cas contracuixa desossada)
unes gotes d'aroma d'ametlla
1 CC pols Bolero gust mandarina (es pot substituir per aroma de pinya o taronja)
1 pebrot verd
1 ceba
1 pastanaga
1/2 pebrot vermell
1 CS oli d'oliva
Arrebossat:
1 CS lli molt
1 CS llevat de cervesa
1 CS maizena
1/2 CC llevat químic
1 got d'aigua
Salsa:
120 ml. brou de pollastre
3 CS salsa de soja
1 CS edulcorant líquid apte per a cocció
2 CS vinagre de poma
2 CS ketchup light
1 CC gingebre en pols
1 CC maizena
Elaboració:
FASE: PV - CREUER I CONSOLIDACIÓ
CIVADA: SENSE
TOLERATS: una mica menys de 1 CS salsa de soja, una mica menys de 1/2 CS maizena, 1/4 CS lli, 1/4 CS llevat de cervesa, 1/4 oli oliva per persona
Ingredients:
1 Kg de carn de gall d'indi (en el meu cas contracuixa desossada)
unes gotes d'aroma d'ametlla
1 CC pols Bolero gust mandarina (es pot substituir per aroma de pinya o taronja)
1 pebrot verd
1 ceba
1 pastanaga
1/2 pebrot vermell
1 CS oli d'oliva
Arrebossat:
1 CS lli molt
1 CS llevat de cervesa
1 CS maizena
1/2 CC llevat químic
1 got d'aigua
Salsa:
120 ml. brou de pollastre
3 CS salsa de soja
1 CS edulcorant líquid apte per a cocció
2 CS vinagre de poma
2 CS ketchup light
1 CC gingebre en pols
1 CC maizena
Elaboració:
- Tallar la carn a tires.
- Rentar i tallar les verdures: pastanaga a lamines (amb un pelador de patates), ceba en juliana (tires primes), pebrots a cuadradets.
- Preparar l'arrebossat barrejant tots els ingredients.
- Passar la carn per aquesta preparació i col·locar-la sobre una plata de forn folrada amb paper vegetal.
- Fornejar a 200º uns 10 minuts.
- Posar tots els ingredients de la salsa menys la maizena en un caçó i escalfar a foc lent.
- Diluir la maizena en una mica d'aigua freda e incorporar a la salsa. Remoure i deixar al foc fins que espesseixi.
- Quan la carn estigui feta, retirar del forn.
- Escalfem un wok (en el meu cas paella perquè no tinc wok) amb una mica d'oli d'oliva.
- Afegim les verdures i deixem fer uns 3 minuts sense parar de remoure.
- Afegir la carn i la salsa, remoure bé i deixar fer uns 5 minuts més.
- Servir calent.
Detall del tall de les verdures
Carn arrebossada a punt d'entrar al forn
Salsa reduint-se al foc
Tiene que estar bien rico, y es más sano, tomo nota.
ResponEliminaUn besito.
Yo pensé en hacerlo igualmente con pavo, pero Marc se emperretó en que lo hiciera con cerdo. Pues hale... cerdo!
ResponEliminaTe ha quedado muy bien.
Besitosssssssss
bien bueno te ha quedado¡¡
ResponEliminapeto
No hay nada como la imaginación al poder . me gusta tu versión Dukan.
ResponEliminaBesos!!!
Me encanta el toque agridulce, le da un sabor diferente y muy agradable.
ResponEliminaEi, jo també he intentat fer la recepta el més lleuger possible, només enfarinant la carn amb maizena i saltejant-ho tot amb poc oli. I m'ha agradat el resultat, no ha d'estar renyida l cuina amb la salut. Besades i enhorabona.
ResponEliminaDeliciosa receta guapa, el toque agridulce es perfecto!
ResponEliminaUn beso
A mi me encanta el menjar xinés fet a casa, aquesta versió teva sembla una delícia. Petons.
ResponEliminaGenial que l'hagis pogut adaptar a Dukan!! Molt bo. Petons
ResponEliminaummmmm, ¡¡¡que bó!!!
ResponEliminaOoohhh que delicia seguro estaba de vicio me encanta tu version Dunkan.
ResponEliminaBicos mil y feliz finde wapa.
Les adaptacions de les receptes als nostres gustos i necessitats donen vida a la cuina. M'agradat la ideia de fer-ho amb gall d'indi i coure'l al forn. Petons,
ResponEliminaPilar
Este mes no he podido hacer la receta y me he quedado con las ganas porque me encanta este tipo de cocina. con pavo no lo he probado yo lo haré con pollo algún día.
ResponEliminate ha quedao estupendo, seguro que triunfó en la mesa.
un beso
Buenas tardes, me parece delicioso y muy sano. Me quedo en tu cocina de seguidora con tu permiso.Besos
ResponEliminaCrec que provare la teva opció, m'agradaria més segur, em sembla molt més sana.
ResponEliminaSalutacions
Muy rico y esa salsa es una maravilla.
ResponEliminaMenuda pinta más jugosa y rica. Me lo apunto.
ResponEliminaBesos.