Avui un clàssic de la pastisseria, Pastís Selva Negra (Schwarzwälder Kirschtorte), dukanitzat.
En alemany Schwarzwälder Kirschtorte significa coca de cireres de la Selva Negra i es tracta d'un dels postres més coneguts de la cuina alemanya.
És un pastís de xocolata banyat amb kirsch (licor de cireres), farcit de crema i melmelada de cireres i recobert de crema xantillí amb encenalls de xocolata per la par de dalt i normalment guarnit amb cireres.
El dr. Dukan ens proposa aquesta adaptació, a mi personalment m'agradat força i al meu home... una mica més i no em deixa menjar a ningú, jeje.
A veure que opineu vosaltres!
RACIONS: 4
Melmelada:
5 CS de xarop Teisseire 0% sabor maduixa o gerds
1 CC d'aroma de cirera
1 CC d'agar-agar
Chantilly:
2 clares d'ous
1 mica de sal
2 petit suisses 0% o 120 gr mató 0% (Pastoret de Mercadona)
2 estics (1 stick equival a 1 gram de edulcorant) de sucre a la vainilla carandel (jo he posat edulcorant en pols i aroma de vainilla)
Pa de pessic:
4 CS de segó de civada
2 CS de segó de blat
1 CS de maizena
2 ous
1 iogurt natural 0%
3 CC de cacau desgreixat
5 CS d'edulcorant en pols (jo he posat 3 CS edulcorant líquid apte per a cocció)
1 paquet de llevat químic
1 CC d'aroma a xocolata
Decoració:
1 CC cacau en pols
Elaboració:
Melmelada:
Chantilly:
Pa de pessic:
Muntatge:
En alemany Schwarzwälder Kirschtorte significa coca de cireres de la Selva Negra i es tracta d'un dels postres més coneguts de la cuina alemanya.
És un pastís de xocolata banyat amb kirsch (licor de cireres), farcit de crema i melmelada de cireres i recobert de crema xantillí amb encenalls de xocolata per la par de dalt i normalment guarnit amb cireres.
El dr. Dukan ens proposa aquesta adaptació, a mi personalment m'agradat força i al meu home... una mica més i no em deixa menjar a ningú, jeje.
A veure que opineu vosaltres!
RACIONS: 4
FASE: CREUER I CONSOLIDACIÓ
CIVADA: 1 CS civada i 1/4 CS blat per persona
TOLERATS: 1/4 CS maizena i 1 CC cacau per persona
Ingredients:Melmelada:
5 CS de xarop Teisseire 0% sabor maduixa o gerds
1 CC d'aroma de cirera
1 CC d'agar-agar
Chantilly:
2 clares d'ous
1 mica de sal
2 petit suisses 0% o 120 gr mató 0% (Pastoret de Mercadona)
2 estics (1 stick equival a 1 gram de edulcorant) de sucre a la vainilla carandel (jo he posat edulcorant en pols i aroma de vainilla)
Pa de pessic:
4 CS de segó de civada
2 CS de segó de blat
1 CS de maizena
2 ous
1 iogurt natural 0%
3 CC de cacau desgreixat
5 CS d'edulcorant en pols (jo he posat 3 CS edulcorant líquid apte per a cocció)
1 paquet de llevat químic
1 CC d'aroma a xocolata
Decoració:
1 CC cacau en pols
Elaboració:
Melmelada:
- Calentar en una caserola petita el xarop, el esplenda, l'aroma de cireres, l'agar-agar.
- Deixar que trenqui el bull, esperar 1 minut i retirar.
- Deixar refredar.
Chantilly:
- Batre les clares a punt de neu amb la mica de sal.
- Afegir els estics d'edulcorant i continuar batent.
- En altre bol un bol aixafar els petit suisse (mató).
- Incorporar les clares batudes poc a poc, amb moviments de baix a dalt (ha de quedar ben barrejat però que no baixi gaire).
Pa de pessic:
- Preescalfar el forn a 180º
- Barrejar tots els ingredients.
- Abocar en un motllo de silicona rodó d'uns 20 cm.
- Fornejar a 180º uns 20 minuts.
- Desmotllar i deixar refredar sobre una reixeta.
Muntatge:
- Tallar en dos i farcir de melmelada.
- Amb una mànega de pastisseria afegir la chantilly per sobre.
- Espolvorejar amb cacau en pols.
Cap comentari :
Publica un comentari a l'entrada