Avui us porto una recepta de la primera de les pàgines que vaig consultar quan vaig començar amb la dieta Dukan. Es tracta del bloc de Silvana i la veritat, estigueu o no a dieta, hi ha receptes molt bones.
Una d'elles és aquesta, un pastís napolitana fred per llepar-se els dits (a casa meva va durar dos segons).
És una recepta adaptable als gustos, l'únic que cal fer és canviar l'aroma pel que ens agradi més.
No m'estenc més, aquí teniu la recepta.
RACIONS: 4
FASE: CREUER I CONSOLIDACIÓ
CIVADA: SENSE CIVADA
TOLERATS: 1/3 CS maizena i 1/4 CS cacau per persona
Ingredients:
Base pa de pessic:
2 clares
1 1/2 CS maizena
2 CS edulcorant
2 CC llevat químic
20 ml llet
1 CS cacau
Farciment:
2 iogurts naturals (o del gust que es vulgui)
4 CS formatge batut 0%
4 fulles de gelatina
unes gotes d'aroma de coco
Decoració:
Edulcorant en pols
Elaboració:
Base pa de pessic:
- Preescalfar forn a 180º.
- Muntar clares a punt de neu fort.
- Barrejar en un altre bol la resta d'ingredients.
- Barrejar les dues preparacions amb cura que no es baixin massa les clares.
- Estendre sobre paper vegetal o silpat.
- Enfornar 12 minuts a 180º.
- Retirar el paper i deixar refredar.
- Hidratar la gelatina 5 minuts en aigua freda.
- Barrejar tots els ingredients.
- Escalfar la gelatina 20 segons al microones i afegir a la preparació anterior.
- Tallar la base de pa de pessic en 3 trossos a la mida del motllo (en el meu cas un motlle d'uns 12x12 cm).
- Posar dues tires de paper vegetal creuades al fons del motllo perquè després el puguem desemmotllar bé.
- Col · locar un tros de pa de pessic, cobrir amb crema.
- Tapar amb pa de pessic, cobrir amb crema i finalitzar amb pa de pessic.
- Deixar a la nevera d'un dia per l'altre.
- Desemmotlleu i decorar amb edulcorant en pols just abans de servir perquè el pa de pessic absorveix l'edulcorant i la decoració desapareix.
Aquesta és la prova que un postre apte per una dieta també pot ser espectacular! Una abraçada!
ResponEliminaHola! Mmm, quina il·lusió veure una recepta Dukan escrita en català!!! És la primera!
ResponEliminaNomés una pregunteta: la primera fornada és amb la safata del forn, no? perquè la he vist molt fineta i, a més a més, l'has deixat molt poqueta estona, oi?
Quan m'aclareixis això, la faig segur!!
Gràcies.
Chus
Hola Chus.
EliminaSi, aquest pa de pessic al no portar greixos i ser prim si el deixes gaire temps al forn es crema.
Simplement poses un paper vegetal o silpat sobre la plata de forn, estens la massa i a fornejar!
Segur que et surt a la primera, muacs.
oohh ooohh!! si es apta per dukan genial! m'encanta com t'ha quedat! petons
ResponEliminaWoW Que pinta tiene esta receta!!! Rico, rico
ResponEliminaUn besito,
Sandra von Cake
Hola por aqui no encuentro aroma de coco¿donde lo consigues?¿xq lo podria sustituir??graciassss
ResponEliminaHola Marian
EliminaLos aromas los suelo comprar por Internet, bien en La Tienda Dukan o tiendas de productos para pastelería (hay muchas, si buscas por aromas alimentarios tendrás donde escoger). Últimamente con la fiebre pastelera en muchas ciudades estan abriendo tiendas de este tipo igual donde vives tu, hay alguna.
Por otra parte, si sustituyes los yogures naturales por los de sabor, ya no hace falta aroma y además tendrás una napolitana diferente según el sabor que elijas (Si tienes algún Mercadona cerca, tienes desnatados con sabor coco).
Otra opción es mantener los yogures naturales y añadir aroma de vainilla (más fácil de encontrar) o si tienes vainas de vainilla, las abres por la mitad, raspas las semillas y se las añades.
Espero haberte ayudado.
Muacs