Pàgines

dilluns, 7 de juliol del 2025

GUISAT DE CONGRE DUKAN



RACIONS: 4
FASE: CREUER I CONSOLIDACIÓ
CIVADA: SENSE CIVADA
TOLERATS: sidra

Ingredients:

8 talls de congre
100 gr. petxines
100 gr. gambetes pelades
1 grapat d'espàrrecs verds
1 got de sidra
1 pebrot verd
1 ceba
2 alls
2 tomàquets ratllats
1 got d'aigua
1 pastilla de brou got d'agua
1 pastilla diluido
sal
pebre blanc

Elaboració:
  • Salar el congre, tallar la ceba i el pebrot en juliana i picar els alls.
  • Posar en una cassola les verdures i mig got d'aigua amb la pastilla de brou diluïda. Coure 10 minuts.
  • Passat aquest temps, afegir el tomàquet, la resta d'aigua i deixar fer lentament uns 5 minuts. Rectificar de sal.
  • Incorporar el congre i la sidra. Deixar coure uns 10 minuts.
  • Afegir les gambes, petxines i els espàrrecs. Coure a foc lent uns 4 minuts.



PIRULETES DE CARN DUKAN



RACIONS: 2
FASE: PP, CREUER I CONSOLIDACIÓ
CIVADA: SENSE CIVADA
TOLERATS:

Ingredients:

Piruleta:
200 gr de carn picada vedella
1 manat de coriandre
gingebre en pols
1 ceba petita
6 alls
llavors de sèsam
1 ou

Salsa 1:
salsa de soia
edulcorant
ratlladura de llimona
aigua

Salsa 2:
coriandre
menta
julivert
comí
pebre vermell dolç
suc de llimona
1 CC oli d'oliva
sal
pebre


Elaboració:

Piruleta:

  • Barrejar la ceba, gingebre, all i julivert.
  • Separar la clara del rovell. Reservar la clara.
  • Afegir el rovell i les espècies a la barreja de ceba.
  • Afegir la carn i barrejar bé.
  • En altre bol posar les llavors de sèsam.
  • Pre escalfar forn a 180º i folrar la plata de forn amb paper vegetal.
  • Fer boles amb la barreja de carn, punxar amb un escuradents llarg, banyar dins la clara i arrebossar amb llavors de sèsam.
  • Col·locar les mandonguilles punxades en un escuradents sobre la placa de forn i fornejar de 20 a 30 minuts.

Salsa 1:

  • Barrejar tots els ingredients al gust.

Salsa 2:

  • Barrejar tots els ingredients menys el suc de llimona.
  • Dosificar la llimona al gust.



TOFU ARREBOSSAT DUKAN




RACIONS: 2
FASE: PP, CREUER I CONSOLIDACIÓ
CIVADA: SENSE CIVADA
TOLERATS: 1/2 CS conyac per persona

Ingredients:

1 bloc de tofu
3 CS de salsa de soia
1/2 CS edulcorant
100 gr de formatge batut 0%
espècies Tandoori
1/2 all
3 CS de lli molt


Elaboració:


  • Escórrer el tofu i tallar en 8 palets.
  • En un bol, barrejar la salsa de soia i l'edulcorant.
  • Submergir el tofu a la salsa i deixar marinar 1 hora, girant els trossos de tant en tant.
  • En altre bol, barrejar el formatge i afegir l'all picat i les espècies.
  • Pre escalfar forn a 200º i cobrir una plata de forn amb paper vegetal i per sobre una graella engreixada.
  • Escórrer el tofu, passar-lo per la salsa de formatge i arrebossar amb el lli.
  • Col·locar sobre la graella i fornejar 15 minuts, donar la volta i deixar 10 minuts més.







CISTELLS DE TONYINA DUKAN



RACIONS: 2
FASE: PP, CREUER I CONSOLIDACIÓ
CIVADA: SENSE CIVADA
TOLERATS: 1 CS maizena per persona

Ingredients:

Cistells:
1 llauna de tonyina al natural
2 clares d'ou
125 gr. formatge batut 0%
2 CS maizena
2 CS llet descremada en pols
pebre vermell dolç
2 sobres de gasificant (un de cada color)
ceba en pols
all en pols
Farcit:
salsixes tipus Frankfurt de pollastre tallades
xampinyons laminats
pebrot del piquillo
formatge d'untar light
pebre vermell dolç
formatge tipus "tranchette" light


Elaboració:


  • Pre escalfar forn a 180º i folrar una plata de forn amb paper vegetal.
  • Batre tots els ingredients amb batedora.
  • Estendre per sobre de la plata i fornejar a 180º 5 minuts.
  • Punxar perquè no pugi i deixar 3 minuts més.
  • Treure del forn, tallar rodones de massa amb paper d'una mida una mica més gran que els motllos de magdalena.
  • Posar dins els motllos de magdalena.
  • Farcir al gust i fornejar 8 minuts més, amb calor a dalt i baix a 180º.



dissabte, 5 de juliol del 2025

GAZPATXO DE COGOMBRE

Aquest plat és molt refrescant i be molt de gust en aquests dies de calor.
Com veieu amb cuatre ingredients obtenim un entrant fàcil i apte per tot tipus de dietes o simplements pels que vulguin menjar alguna cosa lleugera.

Espero que us vingui de gust i ho tasteu.


RACIONS: 2
FASE: CREUER I CONSOLIDACIÓ
CIVADA: SENSE CIVADA
TOLERATS: SENSE

Ingredients:
1 iogurt desnatat
1 cogombre
alfàbrega
sal
vinagre
aigua (al gust)

Elaboració:
Triturar tot amb la batedora.
Servir molt fred.






Salrito.com