Whole Kitchen en la seva Proposta Salada per al mes d'Octubre ens convida a preparar un clàssic de la cuina italiana, la Sopa Minestrone .
Els ingredients més comuns d'aquesta sopa són la ceba, tomàquet, pastanagues, api i les mongetes, però poden afegir moltes més verdures, segons la temporada. Totes les verdures es solen presentar finament picades.
Per fer aquesta sopa podem optar per fer- sola de verdures o incloure-hi carn: potes de porc, cansalada, pernil, brou de pollastre, etc. Les dues versions queden bones i segons els vostres gustos podeu incloure la carn o no.
RACIONS: 2
FASE: PP, CREUER I CONSOLIDACIÓ
CIVADA: SENSE CIVADA
TOLERATS: SENSE
Ingredients:1 CS d'oli d'oliva
2 talls de cansalada o bacon
4 costelles de porc
1 ceba picada
2 pastanagues
1 tija d' api
2 dents d'all
2 patates
¼ coliflor
1 carabassó
12 mongetes tendres
un grapat de julivert fresc
1 llauna de 1/2 kg de tomàquet triturat
400 gr. de fesols cuits
1 l. brou de pollastre
2 grapats de pasta (a escullir)
1 tassa d'aigua
sal
pebre
formatge parmesà ratllat
Ingredients:
- Tallar la cansalada a dauets molt petits.
- Picar la ceba, alls i julivert.
- Tallar les pastanagues, les patates i carabassó a dauets i l'api i la mongeta tendre a rodanxes.
- Tallar la coliflor en rams petits.
- El foc mitjà, afegir l'oli, la cansalada, la ceba, la pastanaga i l'api en una paella gran. Sofregeixi fins que la ceba estigui transparent.
- En una cassola amb una mica d'oli d'oliva sofregir les costelles una mica per segellar els sabors.
- Afegir l'all i deixar fins que estigui daurat.
- Afegir els tomàquets, patates, coliflor, carbassó, mongeta tendra i fesols a l'olla.
- Remenar suaument i salpebrar al gust.
- Afegir el brou de pollastre i l'aigua i portar a ebullició.
- Abaixar el foc i cuinar a foc lent durant 2 hores, coberts.
- Passat aquest temps, afegir a la pasta fins que estigui al dente, uns 10 minuts.
- Retirar del foc i afegir el julivert abans de servir.
- Servir en plats fondos, espolvorejat amb formatge parmesà i si us agrada pa torrat amb mantega fresca.
Para resucitar un muerto, me encanta. Petonas.
ResponElimina